0 km durumvetepasta från Cerignola (IT)

CAMPO 02 

Sgambaro är en passion som hittills har varat i tre generationer: familjens stora kärlek för pasta. I sextio år har Sgambaropasta serverats i italienska hem. Barn och kusiner till grundarna är idag aktiva i alla delar av verksamheten och knyter kontakt med bönder i Puglia för att odla det perfekta durumvetet.

Sgambaro är "0 km" pasta, vilket innebär att de använder sig av durumvete som växer nära kvarnen och har även sin fabrik nära för att minska transportsträckorna, och detta är de ensamma om i Italien.

 

För att se var du kan köpa produkter från Sgambaro, klicka här. 

Sgambaro _paket _pasta _liten

Sgambaro tillverkar pasta med så högt proteinvärde som 14% och genom att värna om lokala traditioner och smaker har pastan en unik smak och konsistens och en doft av vete och sol. De låter pastan torka på låg temperatur med en process som motsvarar den traditionella som torkade under solen. Detta förstärker smaker och dofter från det italienska durumvetet. 

Under åren har Sgambaro vunnit flertalet priser, 1993 fick de pris av Accademia Italiana della Cucina för ett förhöjande av en enastående traditionell italiensk matprodukt. 2005 fick Bigoli Nobili Traditional Mori ett hederspris genom tilldelandet av Wine & Culinary Award. 2007 fick de "Two star superior Taste Award". 

Nyhet – ekologiskt certifierad pasta

 Sgambaro _eko _Beriksson _47_trivelline -integrale _hi _delikatesser _Beriksson _web

 

Sgambaro har tre linjer: den gula linjen som innehåller många olika former av durumvetepasta, den gröna linjen som är ekologiskt certifierad och den lite mer exklusiva serien Bigoli Nobili som är en venetiansk specialitet, denna serie innehåller tre typer av lite grövre durumvete-spagetti och en variant som har en smak av rosésallad. För mer information om varje produkt se butiken.

Campo _mano _300dpi

 

 

Här kan du ladda ner bilder på Sgambaros produkter om du vill skriva om deras produkter:

https://www.dropbox.com/sh/n2idhwd0a8s9a7f/hq_6kXD68I