SAVOURSMITHS--LOGO-Chips -Beriksson -web

 

Lyxigt kryddade chips i flamboyanta förpackningar 

Savoursmiths -Chips -Kalaharisalt -Beriksson -web 

Savoursmiths har skapat ett lyxigt chips gjort på potatis som är skördad på den egna farmen i Cambridgeshire. Ingredienserna till de fantasifullt komponerade chipsen odlas på fälten i Cambridgeshire och grundarna Colette och Mike är involverade i hela processen från potatis till chips.

 

Savoursmiths -Mikeand Colette -Producenter -Chips -Beriksson -web

  

Savoursmiths grundades av det då nygifta paret Colette och Mike Russell Smith, som flyttade tillbaka till Mikes familjegård; Paret vill ta tillvara på tradition och kunskap på Russell Smith-gården men samtidigt ta gården i en ny riktning. Familjen har odlat potatis sedan 1938 och förstår vikten av spårbarhet och hållbarhet; Genom att använda beprövade odlingsmetoder och bemästra ett hållbart utövande, kan de erbjuda ”skal-på”-chips med kulinarisk perfektion.

 

Här finner du Savoursmiths

Klicka här för att hitta återförsäljare till chipsen.

 

Savoursmiths -Sortiment -logo -Chips -Beriksson 32-web1

 

Savoursmiths leker med lyxiga smakkombinationer samtidigt som man lägger stor vikt vid hantverket genom att odla, handplocka och koka potatisarna i små och rätt tillredda batcher för att hålla en strikt kontroll över kvalitet. Chipsen kokas med skalet på vilket gör att fler näringsämnen från potatisen stannar kvar i chipsen.

 

Savoursmiths -Potatis -Chips -Beriksson -web

"Det går att kombinera förvånansvärt många smaker och vi kände oss manade att testa möjligheterna att leka inom detta område. Vi älskar hur de mest lyxiga ingredienserna kan bli så fantastiskt bra i en påse med chips."

– Colette och Mike

 

Savoursmiths -Sortiment -Bord -Chips -Beriksson -web 

Savoursmiths chips finns i fem unika kollektioner, varje sort skapad med lyxiga ingredienser från olika delar av världen. I våra chips får du uppleva spännande smakhorisonter i ett superkrispigt format. 

 

SAVOURSMITHS-LIfestyle -Kryddor -Beriksson -web 

 

Savoursmiths chips:

*Glutenfria
*Fria från MSG (glutamat)
*Innehåller endast naturliga smaker
*Kokas alltid med potatisskalet på för att behålla mer näringsämnen
*Savoursmiths tror på hållbara chips, från jord till bord.

 

 

Sortiment

 

 

Savoursmiths -Parmesan -Port -Bord -Chips -Beriksson -web1 

 

Parmesan och Portvin – Ost och vin någon?

Den runda, mjuka sötman från portvinet skär genom en fyllig parmesanost och blir till det ultimata efter-middags-snackset. (Inte vegansk)

Ingredienser: Potatis, solrosolja, torkad ost (mjölk), havssalt, jästextrakt, rödvinsvinäger, torkad Italiensk Parmigiano Reggiano (SUB – Skyddad ursprungsbeteckning*) (*Gjord av: komjölk, salt, mjölksyrabakterie-kultur, animalisk löpe), mjölkpulverlaktos (mjölk), socker, svartvinbärsextrakt, maltodextrin från potatis, torkad ättika, naturliga aromämnen, Ruby portvin, maltodextrin från potatis, vitpeppar, surhetsreglerande medel: citronsyra, vitlökspulver. För allergener, se ingredienser i fetstil. Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

40 gram.

 

 

Savoursmiths -Wagyu -Honung -Senap -Bord -Chips -Beriksson -web1 

 

Wagyubiff med honung och senap – ”What´s the beef?”

Denna kända japanska biff är känd för dess unika smak och konsistens; Här kompletteras wagyu med en senapskick och fin honungssötma. (Absolut inte vegansk)

Ingredienser: Potatis, solrosolja, lök, honung från Yucatán, vitlökspulver, malda senapsfrön, pulver av kokt Wagyunötkött, citronsaft, kryddpeppar, kanel, stjärnanis. Innehåller senap. För allergener, se ingredienser i fetstil. Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

 

40 gram.

 

 

 

 

 Savoursmiths -Champers -Serrano -Chili -Bord -Chips -Beriksson -web  

Champers & Serranochili – Bubbligt och kryddigt

Champagnens härliga bubblor accentueras med en touch havssalt och en kick från serrano-chili från de mexikanska bergen. Champagnen i chipsen kittlar din tunga och smaken avslutas med en varm och balanserad chilismekning. (vegansk)

Ingredienser: Potatis, solrosolja, torkad Champagne, rismjöl, socker, havssalt, torkat Chardonnay (vitt vin), torkad ättika, jästextrakt, surhetsreglerande medel: bikarbonat, vinsyra. Cayennechili, Serranochili, naturligt aromämne, lök, röd paprika. Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

40 och 150 gram

 

 

Savoursmiths -Tryffel -Rosmarin -Bord -Chips -Beriksson -web  

Tryffel och rosmarin – Djävulskt flirtiga smaker

Färska aromatiska rosmarinkvistar kombineras med en touch av den vilda, jordigt dekadenta svarta sommartryffeln och blir en unik snacksupplevelse.

Ingredienser: Potatis, solrosolja, socker, svampextrakt, salt, rismjöl, lök, jästextrakt, naturliga aromämnen, rosmarin, vitlökspulver, timjan, surhetsreglerande medel: citronsyra, vitpeppar, torkat svart tryffelpulver. Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

40 och 150 gram

 

 

Savoursmiths -Kalahari -salt -Bord -Chips -Beriksson -web 

Ökensalt – Salt från jordens inre

Chips kryddade med Kalahari-ökensalt. Saltet i chipsen soltorkas efter att ha utvunnits från en uråldrig underjordisk saltvattensjö. Det är oraffinerat, oprocessat och 100 % rent. Ökensaltet i kombination med Savoursmiths fina potatis blir en perfekt matchning; Smakminimalism i dess bästa form. (vegansk)

Ingredienser: Potatis, solrosolja, ökensalt från Kalahari.

Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

 

40 och 150 gram

 

 

 

Ytterligare smaker lanseras under Formex.

 

 

 

Media

Savoursmiths finns med i tidningen Hotell & Restaurang – September 2018.

Mattrender tipsar om Savoursmiths i septembernumret 2018.

 

 

 

Bildmaterial

Ladda ner bilder från Savoursmiths här.

(har du önskemål eller frågor om Savoursmiths, mejla gärna markus(at)beriksson.se.)

 

 

 

Vill du veta mer om Savoursmiths?

 

Läs mer om Savoursmiths på deras hemsida genom att klicka här.

 

 

 

 

 

 

Savoursmiths -Lifestyle -Tryffel -Rosmarin -Chips -Beriksson 2-web