Kolsyrade ekologiska fairtrade-drycker med starka personligheter 

 

Karma Cola -kola -burk -ekologisk -fairtrade -Beriksson -webGingerella -gingerale -burk -ekologisk -fairtrade -Beriksson -webLemony -lemonad -burk -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web
  
Personalen på Karma Cola har rest jorden runt för att finna de bästa ekologiska fairtrade-ingredienserna för att dryckerna ska smaka ännu bättre. Välj mellan den milt kryddiga ingefäradrycken, en naturlig kola, en sötsyrlig citronläsk av femminellocitroner eller en frisk apelsindryck som ger sommarkänsla.
 
Karma Cola _popart _kola _ekologisk _Beriksson _webGingerella _Pop Art _gingerale _ekologisk _Beriksson _webLemony _ekologisk _citronlemonad _Beriksson _web 
 
 
 
Karma -Drama --Affogato -Karma Cola -cocktails -ekologiskt -fairtrade -Beriksson -web
  
Svalka dig med en smaskig glass-drink med en skvätt eko-kola.
Karma Drama (Affogato)

Ingredienser
1 Skopa glass
1 Shot kaffe
Karma Cola
Whisky (om du önskar)

 

Så här gör du
Ta ett ”rocks”glas. Fyll på med en skopa vaniljglass och sedan en shot kaffe. Toppa upp med Karma Cola. Om du känner för att spetsa till den så är det också gott med en skvätt whisky i.

  
Karma Cola -Summer -Apelsinad -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web

Nyhet – Summer Orangeade 

Liksom solen har alltid Summer något på gång. Hon lekar kurragömma bakom molnen, hon smälter din glass, värmer upp sanden på stranden och ger dig solbränna. Hon blir aldrig utan jobb och hon håller oss varma, får växter att växa och får de söta Valenciaapelsinerna att mogna, som sedan hamnar i vår nya kolsyrade apelsindryck.

Precis som alla våra eko- och fairtradedrycker så kan man tydligt känna smaken av våra råvaror; de mexikanska apelsinerna och solskenet. Det är därför den heter sommar.

Friska citrussmaker återskapar semesterminnen omgiven av apelsinlundar på väg mot ett svalkande hav. Med smakrika Valenciaapelsiner och en skvätt citron som ger en frisk smak.

Ingredienser: kolsyrat vatten, ekologiskt och fairtrade rörsocker, ekologisk juice av koncentrat från Valenciaapelsiner, ekologisk juice av citronkoncentrat, naturligt smakämne av apelsin, antioxiderande ämne: askorbinsyra (C- vitamin).

33 cl – glasflaska. Burken lanseras under september/oktober 2018.

Ladda ner bilder på drycken här.

Vad har Karma Cola Foundation uppnått hittills?

Karma Cola -burk -giff -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web

 

Want To Know Where Real Cola Comes From from Karma Cola on Vimeo.

 
Karma Cola -avsandare -ekologisk -kola -Beriksson -web
  

Högsta betyg och prisbelönad

Vi är väldigt stolta över att Karma Cola har fått 5/5 av dryckesrecensenten Five Star Soda, klicka på länken här så kan du läsa mer om det.
Karma colan vann också en guldstjärna på mat och dryckestävlingen Great Taste Awards i England 2015.
    
Karm Cola _ekologisk _dryck _Beriksson _web
   

”2014 röstades företaget fram som världens mest rättvisa Fairtradeföretag"

  
Poster _Karmacola _Beriksson -web
  
Karma Cola _burkar _ekologisk _dryck _Beriksson 2-web  

Karma i burk

Karma Cola finns även i smidiga burkar på 25 cl. Samma goda ekologisk fairtradedryck men i mindre format. Burken ingår i det svenska pantsystemet.

Kallari _burkar _pile _ekologisk _Beriksson -web
 
Karma Cola _4pack _ekologisk _kola _Beriksson _web
  
      
All Good _farmers _cola _karmakola _Beriksson
         
           
De tre dryckerna innehåller ekologiskt fairtrade-rörsocker från bönder i Indien. Förutom en rättvis betalning för råvarorna så tilldelas även bönderna en bonus som går direkt till bönderna för att ytterligare hjälpa dem att bygga upp ett hållbart samhälle.
         

"I en modern och upplyst värld borde vi behandla människorna som odlar våra råvaror som om de vore vår granne"

           
Kolanot _gingerella _Karmacola _lemony _ekologisk _fairtrade _servering _distribution _Beriksson
   
När du dricker Karma Cola, Gingerella eller Lemony bidrar du till utvecklingen av små jordbrukssamhällen i Afrika, Sydamerika och Söderhavsöarna.


Här kan du se och lyssna till hur Karma Cola gick tillväga när de började producera naturlig Fairtradekola.

            
        

Dryckerna från Karma Cola

 

            
    
Karma Cola _High _res _cola _ekologisk _fair _Beriksson _webKarma Cola _High _res _cola _ekologisk _fair _Beriksson _webKarma Cola _High _res _cola _ekologisk _fair _Beriksson _webKarma Cola _High _res _cola _ekologisk _fair _Beriksson _web
           
  Karmacola -burk -kola -cola -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web    Karmacola -burk -kola -cola -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web    Karmacola -burk -kola -cola -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web    Karmacola -burk -kola -cola -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web

Karma Cola _kola _ingredienser _ekologisk _fairtrade _Beriksson _web

    

Karma Cola – en prisbelönt naturlig kola

        
Smaken
Kolanöten som har en naturligt jordig smak kompletteras av den aromatiska vaniljbönan. Citronen ger en syrlighet, malten ersätter karamellsmak (som är vanlig i koladrycker) och den har en härligt kryddig smak från kanel, koriander och muskotnöt. Det är en kola, men den skiljer sig från det många är vana vid. Delvis eftersom drycken faktiskt innehåller riktig kolanöt.
           
Allgood _farmers _cola _Beriksson
   
  

Karma Cola _kolanot _gatuforstaljerska _Beriksson _web

På bilden ovan ser du en kvinna som säljer kolanötter på gatan i Boma (Sierra Leone)
          
Kolanöten
Kolanöten är ett bitter-sött frö från en tropisk frukt. Den innehåller koffein och tuggas i sociala sammanhang, såsom i ceremonier, för att välkomna gäster och nöten är en symbol för vänskap. 
Kolanöten användes ursprungligen i koladrycker, men trots att det säljs ungefär 1,9 miljarder coladrycker varje dag, så har det knappt existerat någon försäljning av kolanöt. Därför har det också varit omöjligt för Karma Cola att köpa Fairtradecertifierade kolanötter. Det har helt enkelt knappt existerat någon kolanötmarknad. Istället har företaget själva fått ta kontakten och startat direkthandel (Direct Trade) med invånarna i byn Boma i Pujehun i Sierra Leone och de har också skapat Karma Cola Foundation. Förutom att ge odlarna bra betalt för råvarorna så får de nu även 2 cent extra per såld kolaflaska. Från starten 2012 och tom 2015, har denna bonusen gett dem 75,000 US dollar, en ny brunn,en bro, en ny produktionsanläggning, en butik där de kan sälja sina råvaror och det ger dem möjlighet att skicka 50 flickor till skola varje år. Karma Cola ämnar att hjälpa byn att bygga upp infrastruktur så att de kan skapa en hållbar framtid.
 
Karma Cola _kolabonder -bro _kola _cola _fairtrade _Beriksson 2-web
  
Karma Cola _barn -kolabonder _kola _cola _fairtrade _Beriksson -web
  
Karma Cola _kolanot _flaska _Beriksson 2-web
  
    

Karma Cola _kolabonder _kola _cola _fairtrade _Beriksson 4-web

  

Karma Cola _kolabonder _kola _cola _fairtrade _Beriksson 3-web

  

Det finns ett talessätt i Sierra Leone som lyder

"He who brings Cola, brings life". 

    

Karma Cola _kolabonder _kola _cola _fairtrade _Beriksson
      
Hur får man en koladryck att smaka kola?
För att utvinna smaken ur kolanöten så krossas den för att sedan blandas med vatten och alkohol för att man ska extrahera smaken, alkoholen avdunstar sedan. Kolanöten har en intensiv smak och knepet att skapa en god kola är att balansera bitterheten från kolan. För att nyansera smaken tillsätter Karma Cola Fairtrade och ekologiska vaniljbönor från Sri Lanka, Fairtrade och ekologiskt rörsocker från Indien, citrusolja och kryddor för att den ska få en rund och fin smak. Sedan tillsätts vatten och kolsyra till blandningen.
            
Karma Kola _fair _ekologisk _fairtrade _kola _cola _kafe _restaurang _distribution _Beriksson
       
Vaniljbönorna
Vaniljbönorna odlas av en grupp bönder som samarbetar under namnet Kokila Subasinghe från Lunuwila i Wayambaregionen, Sri Lanka. Kokila tillhör ett kooperativ bestående av ca 800 småskaligt odlande bönder som arbetar tillsammans med kollektiv styrka. Försäljningen av vaniljen ger dem en rättvis betalning för grödorna, och ger dem möjlighet att förbättra hälsa och produktivitet i farmen samt kvalitet och kvantitet av skörden. Förutom betalningen för råvarorna så får de även en bonus per såld flaska som går till att bygga skolor, sjukhus och till ny jordbruksutrustning.
       
Rörsocker
Se stycket under Lemony lemonade för att läsa om rörsockret från Indien som samtliga dryckerna innehåller.
Ingredienser: Kolsyrat vatten, ekologiskt fairtradesocker, kolaextrakt (av kolanötter från Sierra Leone), muskotnöt, koriander, kanel, citron, lime, apelsin, ekologiskt maltextrakt, ekologisk vanilj, ekologisk citronjuice från koncentrat. Markerad text tydliggör allergener.

 


 


 

  

Karmacola _dryck _lask _ekologisk _fairtrade _Beriksson _web

 

           

MAMI WATA

Karmakola-flaskans design blandar afrikanska element med den österländska idén med "karma" och den västerländska idén med kola. De blå och röda ikoniska designelementen är den afrikanska vattenanden Mami Wata, som representerar både godhet och ondska.
        
Karma
Karma kan beskrivas som att genom att visa vänlighet och positivitet, får du tillslut tillbaka av samma mynt.
Karma Cola _Great Taste _prisbelonad _kola _dryck _kafe _servering _Beriksson _web
Priser
Kolan fick under 2015 pris på Great Taste Awards i England för dess goda smak.
Under 2015 fick kolan även 5/5 i betyg av dryckesbloggen Five star soda. Läs mer om det genom att klicka här.
        
Se videon om Karma Cola, genom att klicka här.
     
Karma Cola _kyl _ekologisk _fairtrade _servering _distribution _Beriksson
           
Karma Kola _ekologisk _fairtrade _cola _tavla _kafe _restaurang _distribution _Beriksson 
  
   

Vad har Karma Cola Foundation uppnått hittills?Karma Cola -burk -giff -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web

 

    Karma Cola _kapsyl _Ekologisk _fairtrade _cola _kafe _servering _Beriksson   

 

 

Gingerella _High _res _gingerale _ekologisk _fair _distribution _Beriksson _webGingerella _High _res _gingerale _ekologisk _fair _distribution _Beriksson _webGingerella _High _res _gingerale _ekologisk _fair _distribution _Beriksson _webGingerella _High _res _gingerale _ekologisk _fair _distribution _Beriksson _web
            
  Gingerella -burk -Gingerale -ginger -ingefara -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web   Gingerella -burk -Gingerale -ginger -ingefara -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web    Gingerella -burk -Gingerale -ginger -ingefara -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web   Gingerella -burk -Gingerale -ginger -ingefara -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web
  
Karma Cola _Gingerella _ingredienser _ekologisk _fairtrade _Beriksson _web
     

Gingerella – en kolsyrad Ginger Ale

Gingerella består av en av moder jords magiska helande ingrediens, ingefära som har många goda hälsoegenskaper: den ökar blodcirkulation, hjälper kroppen att stå emot förkylning och ger energi till ditt immunförsvar. Ingefäran som Gingerella består av odlas ekologiskt och fair av bönderna i Skogsträdgården i Sri Lanka (Wayambaregionen). Den rena, friska smakkicken kommer från en unik blandning av Fairtrade och ekologisk ingefära, citron, vanilj, socker, kryddor och en härlig smak av rättvisa.
  
  
Gingerella -familj -kooperativ -Berikson 2-web
        
Gingerella -Thilanka -familj -kooperativ -Berikson 2-web
  
Ginger Ale VS ginger beer 
Eftersom det inte är vanligt med varken ginger ale eller ginger beer i Norden ville vi kvickt förklara skillnaden mellan de två dryckerna: en Ginger Beer innehåller fermenterad ingefära, citron, jäst och socker, medan en Ginger Ale (som Gingerella) är en mer komplex dryck med med flera lager av kryddor och smaker. Den får en kick från färsk ingefärarot som värms med socker, citron- och grapefruktsolja, kanel, vanilj, chili och kryddnejlika.
          
  
Gingerella _Thilanka _ingefara _Berikson 4-web
   
Gingerella -ingefara -odling -Berikson -web
  
Ingefära
Ingefäran odlas av en grupp bönder som samarbetar under namnet Kokila Subasinghe från Lunuwila i Wayambaregionen, Sri Lanka. Kokila tillhör ett kooperativ bestående av ca 800 småskaligt odlande bönder som arbetar tillsammans med kollektiv kraft. Försäljningen av ingefära ger dem en rättvis betalning för grödorna, och ger dem möjlighet att förbättra hälsa och produktivitet i farmen samt kvalitet och kvantitet av skörden. Förutom betalningen för råvarorna så får de även en bonus per såld flaska som går till att bygga skolor, sjukhus och till ny jordbruksutrustning.
  
Gingerella _Thilanka _ingefara _Berikson 2-web
            
Gingerella _Thilanka _vanilj _Berikson 2-web
  
Vaniljkapslarna
även vaniljkapslarna odlas av Kokila Subasinghe från Lunuwila i Wayambaregionen, Sri Lanka (läs text om ingefäran ovan).
            
Rörsocker
Se stycket under Lemony lemonade för att läsa om rörsockret från Indien som samtliga dryckerna innehåller.  
           
Gingerella -chili -Berikson -web
 
Ingredienser:  Kolsyrat vatten, ekologiskt fairtradesocker, ekologisk citronjuice från koncentrat, ekologiskt ingefäraextrakt, naturliga smaker, ekologisk fairtradevanilj, extrakt från kryddnejlika, paprikaextrakt.
 
 
Gingerella _Ceremoni -ingefara _Berikson -web
             
Gingerella _kyl _ekologisk _fairtrade _servering _distribution _Beriksson
              
 
      Gingerella _kapsyl _gingerale _dryck _lask _ingefara _ekologisk _fairtrade _kafe _servering _Beriksson  
   
                    
              
Lemony _citrondryck _lemonad _ekologisk _fair _distribution _Beriksson _webLemony _citrondryck _lemonad _ekologisk _fair _distribution _Beriksson _webLemony _citrondryck _lemonad _ekologisk _fair _distribution _Beriksson _webLemony _citrondryck _lemonad _ekologisk _fair _distribution _Beriksson _web
                   
  Lemony -Burk -lemonad -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web   Lemony -Burk -lemonad -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web   Lemony -Burk -lemonad -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web   Lemony -Burk -lemonad -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web

Lemony lemonade  – en sötsyrlig ekologisk citronläsk

Kombinationen av ekologiska citroner från Sicilien och ekologiskt fairtrade-rörsocker medför goda möjligheter till odlarna som får en rättvis del för deras skörd, och en härlig citronig syrlighet till dig. 
 
Lemony och hans vänner växer sig mogna i den stekande solen på Sicilien. För att en citron ska smaka så här bra så behövs nämligen sol, massor av sol året om. Lemonys syrlighet har balanserats med ekologiskt fairtrade rörsocker. Citronsorten heter Femminello och ger en väldigt syrlig och fyllig smak.
 
Vi har också introducerat Lemony för några andra vänner för att skapa en så trevlig smak som möjligt. I drycken kan du även känna en skvätt grapefrukt och andra citrusfrukter och de har blandats i det bubbliga vattnet.
                 
Fairtradesocker
Rörsockret som används i Karma Kola, Gingerella och Lemony Lemonade är ekologiskt och Fairtrade och odlas av Suminter Organic Farmers Consortium i Maharashtra, Indien. Eftersom det är en ekologisk råvara, är det inte processat med svavel eller blekt som konventionellt socker, vilket gör denna produkt ren och grön!
               
Ingredienser: Kolsyrat vatten, ekologiskt fairtradesocker, ekologisk citronjuice från koncentrat, citrusextrakt, naturlig grapefruktsmak, vitamin C (askorbinsyra).
 
     
Lemony är en ekologisk fairtrade-lemonad som ger alla personer en rättvis del av förtjänsten.
 
Karma Cola _lemon _Donpepe _beriksson 2-web
 
Möt Don Pepe

När Don Pepe, Lemonys sicilianska gudfader berättar hur kemikalier skadar citronträden, kan man tro att han pratar om hans förstfödda barn. Den 88-åriga passionerade citronodlaren heter Giuseppe Ingrillo och har odlat citroner i Capo dÓrlando sedan han var en liten pojke. När Don Pepe såg vilken skada kemikalier orsakade träden på Sicilien, så blev han en av de första att skaffa en ekologisk certifiering för hans odling. Han ville försäkra sig om att hans träd är friska och kan ge syrliga, goda citroner. Du kan läsa mer om Don Pepe, längst ner på den här sidan.

 

Lemony _kyl _ekologisk _fairtrade _servering _distribution _Beriksson
  
   Lemony _kapsyl _lemonad _lask _dryck _ekologisk _fairtrade _kafe _servering _Beriksson   


Karma Cola -Summer -Apelsinad -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web

Summer Orangeade 

Liksom solen har alltid Summer något på gång. Hon lekar kurragömma bakom molnen, hon smälter din glass, värmer upp sanden på stranden och ger dig solbränna. Hon blir aldrig utan jobb och hon håller oss varma, får växter att växa och får de söta Valenciaapelsinerna att mogna, som sedan hamnar i vår nya kolsyrade apelsindryck.

Precis som alla våra eko- och fairtradedrycker så kan man tydligt känna smaken av våra råvaror; de mexikanska apelsinerna och solskenet. Det är därför den heter sommar.

Friska citrussmaker återskapar semesterminnen omgiven av apelsinlundar på väg mot ett svalkande hav. Med smakrika Valenciaapelsiner och en skvätt citron som ger en frisk smak.

Ingredienser: kolsyrat vatten, ekologiskt och fairtrade rörsocker, ekologisk juice av koncentrat från Valenciaapelsiner, ekologisk juice av citronkoncentrat, naturligt smakämne av apelsin, antioxiderande ämne: askorbinsyra (C- vitamin).

33 cl – glasflaska. Burken lanseras senare under 2018.

Ladda ner bilder på drycken här.

Karma Cola -Sockerfri -kola -Giff -Beriksson -webb

 

Sockerfri Karma Cola

Söker du en kola som släcker törsten, som inte är fylld av socker eller något annat artificiellt ämne som smakar lika konstigt som det låter? Sockerfri Karma Cola kan då vara det du letar efter.

Karma Cola har tagit receptet till den prisbelönta koladrycken och lagt till det naturliga sötningsmedlet stevia för att ersätta sockret.

Ingredienser: Kolsyrat vatten, naturlig smakförstärkare (Erytritol), maltextrakt, naturlig kolasmak, citronkoncentrat, naturligt sötningsmedel (steviolglykosider), naturliga smaker. 

 

Karma Cola sockerfri finns både i flaska och på burk – 33 cl/flaska – 25 cl/burk. 

 
Karmacola -Sockerfri -Burk -kola -cola -ekologisk -fairtrade -Beriksson 2-webKarmacola -Sockerfri -Burk -kola -cola -ekologisk -fairtrade -Beriksson 2-webKarmacola -Sockerfri -Burk -kola -cola -ekologisk -fairtrade -Beriksson 2-webKarmacola -Sockerfri -Burk -kola -cola -ekologisk -fairtrade -Beriksson 2-web
  

 

Karma Cola -Bothways -ekologisk -kola -Beriksson -web

             

 

Alla Drycker _Karma Cola _fairtrade _ekologisk _distribution _Beriksson _web

"What goes around, comes around"

                     
          
Bra för bönderna
I Sierra Leone håller fortfarande kolanötbönderna på att återhämta sig från det tioåriga kriget, och varje dag innebär hårt arbete. I Sri Lanka måste ingefäraodlare idag förhandla villkoren med opportunistiska mellanhänder och multinationella företag.
Fairtrade handlar om att hjälpa till att skapa mer rättvisa vägar
Fairtrade ger bönderna och arbetarna tryggheten av rättvisa och stabila priser för deras varor, friheten att investera deras inkomster i deras samhällen och friheten att ta egna beslut för hur deras framtid ska se ut.
Varje Karma Cola-produkt är antingen Fairtrade eller som med kolanöten, köpt direkt från bönderna för att vara säkra på att det blir en ärlig och rättvis affär och så att de får en god belöning för deras hårda arbete.
All Good ser till att det är rättvist, så du kan lita på produkten som du köper.
             
Bra för jorden
Den ekologiska BioGro-certifieringen visar att dryckerna från All Good möter de högsta ekologiska kraven vid varje steg i matkedjan. Exempelvis sockret har inte processats med svavel eller blekts som konventionellt socker, vilket innebär att vårt socker är rent och grönt.
          
Bra för dig
De valen som du gör när du köper mat och dryck är viktigare än någonsin tidigare.
Här på Karm Cola, arbetar vi med Fairtrade och direkt med ekologiska odlare för att ge dig ingredienser och produkter som du verkligen kan lita på.
Vi tror på att stötta miljön och våra medmänniskor. Vi vill äta bra livsmedel, med gott samvete.
           
 
Om All Good
Karma Cola har startats av företaget All Good Organics som är ett 100 % Nya zeeländskt ägt småföretag som försöker göra skillnad genom att köpa ekologiska och fairtrade råvaror från småskaligt odlande bönder jorden runt.
2014 fick utnämndes de till det mest rättvisa företaget i världen
2013/2014 hamnade de på Ethisphere Institutes lista på ett av de mest etiska företagen i världen.

 

Karma-cocktails och smakexperiment

 

 

      Gingerella _kapsyl _gingerale _dryck _lask _ingefara _ekologisk _fairtrade _kafe _servering _Beriksson  

 

Gingerella cocktails

 

 Gingerella -firecracker -ingefara -cocktails -Beriksson -web

 

The Firecracker

Ingredienser
Färsk ingefära
Gingerella
ca 60 ml Whisky
ca 30 ml Manukahonung
juice från ½ citron
Citronskiva
Rosmarinkvist

Gör så här
Skiva ingefära, tillsätt i en kastrull med en flaska Gingerella och låt det sjuda. 
Fyll ett whiskyglas till hälften med is och tillsätt ca 60 ml whisky, 30 ml manukahonung och juice från ½ citron. 
Rör om och toppa med Gingerella och dekorera med en citronskiva och en rosmarinkvist.

 

 

Gingerella -The Rhonda -Shandy -Lager -Gingerale -Ekologisk -fairtrade -Beriksson -web 

 

The Rhonda (Shandy)

Ingredienser
Vit lager (öl)
Gingerella
Apelsinskiva

Gör så här
Häll i krossad is i ett ölglas. Fyll ¾ med vit lager och toppa med Gingerella. Dekorera med en apelsinskiva.

 

 

 

Gingerand Stormy _Gingerale _gingerella _Eko _cocktail _Beriksson _web

 

Ginger and Stormy
6o ml rom
lime
Gingerella

Gör så här:
Häll rom över is, pressa lime och fylll på med hälften av en Gingerella. Dekorera och använd ditt finaste sugrör, et voíla en god cocktail som är enkel att blanda.

 

 

 

Karma Cola _gingerella _cocktails _drinkar _ekologisk _fairtrade _distribution _Beriksson

 

Gingerella Rockerfeller
Recept för en kanna som räcker till hela sällskapet
Hallon
3 limes
mynta
4 flaskor Gingerella
Vodka
Häll i hand med is i kannan. Lägg i en hand med hallon. Kläm ur juicen ur två limefrukter. Tillsätt ytterligare en lime som dekor. Häll i en näve mynta. Toppa med fyra flaskor Gingerella.
Om du är på humör, häll på vodka efter egen smak.

 

 

 

Nicciola Mojito
45 ml Bombay Sapphire
15 ml Frangelico
Limeskivor och myntablad (muddlade) plus mynta som dekor
Gingerella som topping
Skaka Bombay sapphire, frangelico och muddlad lime och mynta
Häll över ett högt glass över is
Toppa med Gingerella, garnera med mynta och tänk på solsken medan du dricker den.

 

 

Gingerella Highball
Chivas Regal
1 barsked aprikos och ingefärasylt
Citronjos
1/4 nektarin
Gingerella
Kombinera nektarinen, ciron och sylt. Muddla. Tillsätt Chivas och is och skaka väl. Häll i is i glaset och fyll på med blandningen. TOppa med Gingerella, garnera med nektarin och servera med ett leende.

 

Karma _Moctails -Tropical Thunder -cocktail -Gingerella -Ekologiskt -Fairtrade -Beriksson -web Tropic Thunder

Ingredienser
40 ml Pineapple Juice
20ml Lemon Juice
Fresh Ginger
15 ml Sugar (solution)
Top with Gingerella
Garnish with a cinnamon quill

Gör så här
Fyll ett glas med is. Häll i ananas- och citronjuice. Tillsätt ingefära och fyll på med sockerlagen. Toppa upp med Gingerella och dekorera med en kanelstång.

 

      Gingerella _kapsyl _gingerale _dryck _lask _ingefara _ekologisk _fairtrade _kafe _servering _Beriksson  

 

 

   Lemony _kapsyl _lemonad _lask _dryck _ekologisk _fairtrade _kafe _servering _Beriksson   

Lemony Cocktails

  

 Stiggins Fancy Lemonade -Lemony -cocktail -ekologisk -fairtrade -Beriksson 2-web


Stiggins fancy lemonade
Ingredienser 30 ml rom 30 ml curacao 30 ml limejuice 30 ml ananasjuice halv flaska Lemony Gör så här Skaka rom, Curacao, ananas- och limejuice. Använd ett highballglas.
Fyll ett highballglas till hälften med is och häll shakerns innehåll i glaset. Toppa med Lemony.

 

 

Karma Cola _Lemony _recept _cocktail _Beriksson

 

The Lemony Boudier

1 del Gabriel Boudier Dijon Saffron Gin
1 del 4 Pillars Gin
1/2 del blodapelsinlikör
Toppa med Lemony lemonade
Häll en skvätt äpplejos
En skvätt limejos
dekorera med mynta
   
Lemony -Berry -The -Hatchet -cocktails -Lemony -citron -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web
  
Lemony Bury The Hatchett

Ingredienser
Is
Citronjos
Frystorkat hallonpulver
Frusna eller färska hallon
Lemony
Ätbara blommor (som dekor)
(En shot gin)

 

Gör så här
Doppa glaskanten på ett martiniglas i citronjos och sedan i frystorkat hallonpulver. Fyll glaset med is. Tillsätt en skiva färsk citron och häll i några frusna hallon. Toppa med Lemony, dekorera med ätbara blommor och häll på en shot med gin, om så önskas.

 

 

 

Lemony _kapsyl _lemonad _lask _dryck _ekologisk _fairtrade _kafe _servering _Beriksson

 

 Karma Cola _kapsyl _Ekologisk _fairtrade _cola _kafe _servering _Beriksson   
 

Karma cocktails

 
 
 
Karma -Drama --Affogato -Karma Cola -cocktails -ekologiskt -fairtrade -Beriksson -web
  
Karma Drama (Affogato)

Ingredienser
1 Skopa glass
1 Shot kaffe
Karma Cola
Whisky (om du önskar)

 

Så här gör du
Ta ett ”rocks”glas. Fyll på med en skopa vaniljglass och sedan en shot kaffe. Toppa upp med Karma Cola. Om du känner för att spetsa till den så är det också gott med en skvätt whisky i.

 
 
Karmarama -Karma Cola -ekologisk -fairtrade -cocktails -Beriksson -web 
 
 
Karmarama

Ingredienser

20 ml limejuice
10 ml Orgeat
En skvätt bitter
Karma Cola

 

Gör så här
Fyll ett glas med is till hälften. Tillsätt limejuice, orgeat och en skvätt bitter. Toppa med Karma Cola. Dekorera med lime och något glamoröst.

 
 
 
 
Karma Cola _Cocktails _Island Icetea _ekologiskt _Fairtrade _Beriksson
 
Long Island Ice Tea
 
Ta två höga glas och använd det första och tillsätt:
*2 limeklyftor
*2 citronklyftor och 
*2 blodapelsinklyftor
Muddla dem i botten på glaset och tillsätt sedan
 
*10 ml vodka
*10 ml gin
*10 ml kubansk rom
*15 ml tequila
*15 ml Solerna (blodapelsin-likör)
tillsätt is
skaka
häll detta över is i ett annat glas och toppa med Karmakola
 
Karma Cola _Cocktails _Karma Libre _ekologiskt _Fairtrade _Beriksson
  
Karma Libre
Ta ett highball glas
Tillsätt is och sedan

*30 cl mörk rom
*30 cl Triple sec
*kläm ut ca 1 tesked lime
toppa med karmakola
dekorera med lime och sätt det obligatoriska paraplyet och njut!
  
Karma Cola _Cocktails _brownstirred _ekologiskt _Fairtrade _Beriksson   
 
Brown, bitter and stirred
En härlig blandning av kaffe, kryddig rom och kola twistad med vermouth.
*Tillsätt 30 ml kallbrygt kaffe (alt. kaffe som svalnat)
*30 ml Vermouth
*30 ml kryddig rom
*30 ml karmakola
Dekorera med ett apelsinskal
Njut.
   
Karma Cola _Cocktails _Karma Cherry Bomb _ekologiskt _Fairtrade _Beriksson
 
Karma Cherry Bomb
Ta ett högt glas och häll i
*90 ml karmakola
*45 ml vit rom
*15 ml Orgaet (mandelsyrup)
*30 ml tranbärsjos
Tillsätt en stor skopa färska hallon en
skiva lime och ett körsbär att garnera och njut!
 
Karma Cola _Cocktails _Stolen Karma _ekologiskt _Fairtrade _Beriksson 
    
Stolen Karma
Ta ett högt glas
tillsätt is
tillsätt en generös mängd mörk rom
toppa med karmakola
drick och repetera!
   

Kola + glass

 

Glass -Karma Cola -ekologisk -fairtrade -Beriksson -web
           
Karma Cola Spider
*Karmakola
*Choklad-, kokos- eller vaniljglass av god kvalitet
*Espresso
  
Gör såhär
Fyll upp ett halvt cocktailglas elr liknande med karmakola.
Tillsätt 2 skopor glass och 1 shot med espresso och toppa
slutligen med mer kola. Servera med en lång sked eller sugrör.
   
   
Karma _Cake _chokladkaka _Beriksson _web
   

Karma Cola kladdkaka

 

Torra råvaror

4,5 dl ”self raising flour” även kallad ”extra fint mjöl” (det kan även ersätta smed en mix av mjöl och bakpulver, se länk.)
4,5 dl skalad mandel
4,5 dl kokosflingor
1 tesked bakpulver
1/2 tesked five spice, se här för beskrivning.
1/2 tesked salt
  
Våta råvaror
2,2 dl kärnmjölk (alt mixa filmjölk med mjölk (50%/50%))
2,2 dl sirap
2 stora ägg
2 teskedar vanilj
200 g osaltat smör
300 g mörk choklad (exempelvis Marou 70 %, Omnom Madagascar 66 %)
4 teskedar kakaopulver (exempelvis Guido Castagna)
2 flaskor Karma Cola
Så här gör du
1. krossa mandel tills de är mandelsplitter, tillsätt det tillsammans med kokosnöt i en stor skål. Skikta mjöl, bakpulver, salt och kryddor i skålen och blanda.
2 Vispa ägg, kärnmjölk (filmjölksblandning), sirapen och vanilj tills det är jämnt och lent. 
3. Smält smöret, chokladen och kakaopulvret i en kastrull. Ta bort från värmen och häll i 2,25 dl Karma Cola. Blanda försiktigt i chokladblandningen i de torra ingredienserna, och sedan även kärnmjölkblandningen. Blanda försiktigt tills smeten är len.
4. Häll blandningen i en rund kakform. Grädda i ugnen under 180 grader C i cirka 60 minunter. Låt det svalna, ta bort kakan från formen. 
   
Coulis
1 kg färska jordgubbar eller 1 kg frysta jordgubbar som fått tina och häll isåfall av lite vätska.
2 flaskor Gingerella Ginger ale
Hacka jordgubbar och lägg dem i en gryta med tillräckligt av Gingerella för att täcka jordgubbarna. Värm tills det börjar sjuda, ta då bort grytan från spisen och mixa. Sila och låt det svalna.
  
Chokladganache-sås
150 gram mörk choklad (exempelvis Marou 70 %, Omnom Madagascar 66 %)
100 gram smör
1 tesked kakaopulver (exempelvis Guido Castagna)
och resten av Karma Colan
Smält smör, choklad och kakao i kastrull tills det blir mjukt.
Ta bort det från spisen och rör ihop. Häll försiktigt på det sista av Karma Colan. 
 
Till serveringen
Lägg bitarna av Karma Cola-kaka på en tallrik med Jordgubbssåsen, häll ganachen över kakan, och dekorera med grädde eller creme fraiche.

 

 

 Karma Cola _kapsyl _Ekologisk _fairtrade _cola _kafe _servering _Beriksson   

 

 

Gingerella _affisch _gingerale _ingefara _ekologisk _fairtrade _kafe _restaurang _servering _Beriksson3

 

 

Bilder nedan är från Africa Fashion Week Stockholm 2015, där Karma Cola var med och sponsrade eventet.
   
AFWS-VIP_Karma Cola _Beriksson _web
   
African _Fashion _Week _Karma Cola _Beriksson _web
  

Africa _fashion Week _Karma Colaweb

 

           

Ladda ner bilder från Karma Cola här

Klicka dig till vår dropbox här för bilder.

 

Magasin

Ladda ner magasinen för att lära dig mer om Karma Colas ingredienser och bönderna som odlar dem.

Karma Cola, finner du här.

Gingerella, finner du här.

Drink No Evil, finner du här.

 

Lemony -nyar -ekologisk -fairtrade -Stockholmteahouse -Beriksson -web 

 

Pressreleaser

Karma Cola, nu även i burk. Läs om det här.

Summer är här – Ny eko/fairtradedryck från Karma Cola. Läs om det här.

 

 

 

Press

 

Svensk press
Spot and Tell har testat Karma Cola, läs om det r.
Lemony dricks i den populära SVT-serien Juicebaren, se länk så länge den gäller här.
Karma Cola syns i Mygates blogginlägg, se det här.
Stockholm Tea House dricker Lemony till nyårsmiddagen, läs om det här.
Instagramkontot Hardcore and soda testar kolan till Hardcoremusik, se valet här.
Karma Cola sponsrade 2015 Africa Fashion Week (Stockholm).
Fairtrade Sverige skriver om dryckerna, klicka här
Bloggen Stockholm Tea House nämner Karma Colan, klicka här.

Livets Goda skriver om 'gingerella, klicka här. 

 

 

Internationell press
BBC intervjuar Simon Coley om Karma Cola angående deras engagemang i Sierra Leone.
 
Whatgoesaround _Karma Kola _Cola _ekologisk _fairtrade _kafe _Beriksson
                                  
Gingerella _affisch _gingerale _ingefara _ekologisk _fairtrade _kafe _restaurang _servering _Beriksson3
                                        
Karma Kola _affisch _kola _cola _kolanot _ekologisk _fairtrade _kafe _servering _restaurang _Beriksson3
                       
Lemmy _lemonade _affisch _lask _kafe _servering _restaurang _ekologisk _Fairtrade _Beriksson
                                         
Karma Kola _lador _ekologisk _fairtrade _cola _servering _distribution _Beriksson
    
Karma Cola _kolanot _flaska _Beriksson _web
   
Karma Cola _Simon -kolabonder _kola _cola _fairtrade _Beriksson -web
  
Karma Cola _lemon _Donpepe _beriksson 2-web
  
Den långa historien om Don Pepe

När Don Pepe, Lemonys sicilianska gudfader berättar hur kemikalier skadar citronträden, kan man tro att han pratar om hans förstfödda barn. Den 88-åriga passionerade citronodlaren heter Giuseppe Ingrillo och har odlat citroner i Capo dÓrlando sedan han var en liten pojke. När Don Pepe såg vilken skada kemikalier orsakade träden på Sicilien, så blev han en av de första att skaffa en ekologisk certifiering för hans odling. Han ville försäkra sig om att hans träd är friska och kan ge syrliga, goda citroner.


Hälsa på "Don Pepe”, Lemonys 88-åriga Sicilianska ”gudfader”. Giuseppe Ingrilli som han egentligen heter har odlat citroner i Capo d ´Orlando sedan har var en liten pojke. Före honom odlade hans far och farfar citroner och idag har hans son och sonson fortsatt att se till att juicen från de solmogna citronerna får bidra med sin syrliga smak i drycker runtom i världen. Juice som utgör en tredjedel av innehållet i Lemonyflaskan.

När Don Pepe var en liten pojk var han mer intresserad av att hjälpa sin pappa, än att gå till skolan. Sonen tjatade på sina föräldrar att låta honom arbeta i familjens citronlundar. Pappan väckte honom kl 6 varje morgon för att hinna ta hand om citronträden före skolan. När Don Pepe väl gick ur skolan så var valet enkelt, han ville fortsätta att ta hand om citronodlingarna. Vid 88 års ålder så går han fortfarande upp kl 6 varje morgon och för att gå till jobbet på familjens farm.

Hans arbetssätt har inte ändrats, däremot så har odlingarna gjort det. Tidigare växte citronerna på fält som löpte hela vägen ner till havet. Nuförtiden på kustremsan vid Capo d´Orlando så är det fler soldränkta turister än citroner, och citronträden har dragit sig tillbaka upp mot kullarna som sträcker sig hela vägen till Etna. Många citronodlande familjer i trakten har sålt sin mark, men det skulle familjen Ingrilli aldrig kunna tänka sig att göra.

Att odla ekologilskt är ett relativt modernt begrepp för Don Pepe. När Ingrili-familjen planterade det första citronträdet 1880 så fanns det inte några ekologiska certifieringar, eftersom allt odlades ekologiskt. Det enda som tillsattes förutom regnet som rullade in från Tyrrenska havet och rann ned från Etna för att fylla vattenbehålllarna vid Capo d´Orlando, och den fertila jorden som spolades ned från vulkanen, kom från kycklingar och kossor. 

Ironiskt nog var det inte förrän 100 år efter att de planterade det första trädet, som familjen Ingrilli funderade på om de skulle odla ekologiskt.

Don Pepe förklarar att på 80-talet gjorde staten det ekonomiskt möjligt för bönderna att anamma moderna odlingsmetoder, med oönskade effekter som resultat. En del av pengarna gick till personer som inte ens ägde ett enda träd. Men ännu mer skada uppstod på grund av att bönderna ”tvingade” deras träd att producera mer frukt än vad som var naturligt. De forcerade citronträden att odla ”Verdello”, mindre gröna sommarcitroner med en högre syrlighet, genom att använda kemiska gödningsmedel. Eftersom sommaren inte är rätt tid att plocka solmogna gula frukter och eftersom det är ont om citroner under dessa månader, så fick Verdelli ett högt pris. De började sedan använda alltmer kemiska gödningsmedel för att tvinga träden att producera ännu mer över hela året.

När Don Pepe pratar om att citroner hamnar under stress genom onaturliga odlingstekniker, gestikulerar han på ett sätt som gör att du tror att han pratar om en annan människa; Han viftar med händerna och suckar högt när han berättar om pressen citronerna är under och hur, till slut, detta förstör träden utan någon möjlighet till återhämtning. Han berättar att träden gav frukt, men att de led och fick sjukdomar som Moseco, en typ av cancer som drabbar citronträd och som tillslut dödar dem.

Efter det kemiska gödslet kom också bekämpningsmedlen. Don Pepe lade märke till att när dessa tillämpades, var de urskillningslösa, och tog inte bara bort ohyra men tog död på allt. Pepe sa ”Detta var ett misstag”.

Don Pepe experimenterade med dessa nya tekniker men insåg att de hade gjort honom besviken och skadat hans träd. Han var en av de första i Capo d ´Orlando som officiellt sett började odla ekologiskt, och han såg till att certifiera odlingarna ekologiskt för att se till att inga av hans träd fick lida mer.

När Pepe var ung, fick han en smart idé att bygga en produktionsanläggning som tog tillvara på de citroner som han och hans pappa inte kunde sälja på marknaden.  Han visste att de ”fulare” och fläckiga frukterna skulle vara utmärkta för att göra juice med. Trots allt så smakar ju juice från ”ful” frukt lika gott som de vackrare citronerna. Så han försökte övertyga sin far att bygga en fabrik för detta. Hans far var inte lika säker men Giuseppes mamma hjälpte honom att övertyga. Don Pepes pappa gav efter och gick med på att köpa maskinerna som klämmer ut juicen från de soldränkta citronerna.

Idag driver Pepes son fabriken och hans sonson Giuseppe junior är ansvarig för att sälja och marknadsföra Femminellojuicen runtom i världen. Lemony använder inte endast Ingrillis citronjuice för att den är ekologisk utan också därför att efter att ha testat många citroner, så var Giuseppes citroner de godaste som gick att finna. Liksom med Siciliens andra kända exportvaror så kompromissar inte Ingrilli. Kvaliteten och och smaken på juicen är den bästa i världen, men olikt andra historiska sicilianska exporter, så är deras ”Cosa nostra” (deras sak), endast delikata ekologiska citroner.