Raw krämig eko-choklad från Helsingfors

Goodio -Sortiment -Kakaofrukter -rawchoklad -choklad -Beriksson 8-web 

Goodio är en matpionjär med stort hjärta som vill bidra till en positiv utveckling i världen genom att skapa hälsosamma godsaker för hjärna och kropp samtidigt som man vill vara snäll mot moder jord. 
  
Goodio -grundaren -Produktion -rawchoklad -choklad -Beriksson3
 
Goodio startades av Jukka Peltola med frågan ”Tänk om det fanns ett matvarumärke som man verkligen kunde lita på." Goodio använder sig av ekologisk, näringsrik kakao som blandas med nordiska smaker som vilda blåbär, havtorn och lakrits. Goodios choklad görs på ekologiska raw-kakaobönor, som innehåller en hög dos av antioxidanter och är klassat som ”superfood”. 
 
Goodio -cranmary -lifestyle -Beriksson -2-web
 

Nyhet – Cranmary, mörk choklad med gin, tranbär och rosmarin

Choklad som en nordisk sommarnatt: en skuggig glänta, smaksatt med fruktiga tranbär och örtig rosmarin.

Goodio och det populära gin-destilleriet Kyrö är båda unga finländska producenter som värderar goda intressanta smaker och har höga ambitioner vad gäller kvalitetsråvaror. När de fick upp ögonen för varandra och fattade tycke, så ställde de sig frågan hur man kan kombinera gin och choklad på ett gott sätt? Nu har du möjlighet att prova hur detta smakar.

Tillsammans har Goodio och Kyrö skapat en intressant smakkombination för den modiga. En spännande choklad som kombinerar den mörka chokladens fylliga smak, tranbärens bärighet, rosmarinens kryddighet och örtighet samt ginets distinkta smak. Välkommen in i den smakrika gläntan.

Ingredienser: kakaobönor*, kokospalmsocker*, kakaosmör*, kokosflingor*, tränbärspulver*, rosmarin*, tränbärsbitar*, gin*. 
*Ekologiskt certifierade råvaror  

Kakaohalt: 62 %

Näringsvärde 100 G: energi 2193 kJ/ 524 kcal, protein 5,9g, kolhydrat 47,8g varav socker 28,6g, fett 41,2g, varav mättat fett 24,7g, salt 0,00g.

Kakaobönorna är från Peru.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 

 

 

Goodio -48g -Cranmary -rawchoklad -choklad -Beriksson -web

 
Goodio -Best -New -Organic -Food -Product -Beriksson -web

 

Prisbelönade

Goodio vann nyligen pris på Nordic Organic Food Fair i kategorin "Best Nordic Organic Food Product". Den ställdes mot många andra fina produkter så vi är väldigt glada att den ekologiska rawchokladen fick den fina utmärkelsen.

 

Goodio -48g -Lifestyle -Wild Blueberry 4-rawchoklad -choklad -Beriksson

  

Goodio -48g -Nacional -rawchoklad -choklad -Beriksson -web
 
 
 
Nyhet – Pure Nacional – 80 % kakaohalt

Denna exklusiva choklad görs på en av den mest sällsynta kakaon i världen – ren Nacionalkakao. Låt ”the food of gods” ge dig ytterligare en dimension på växtlighetens smakrikedom. 

Nacional var den dominerande sorten för kvalitetskakao för ca hundra år sedan. 1919 svepte en träd-sjukdom över kakaoträden i Ecuador och kakaosorten troddes ha blivit utplånad. För bara några år sedan upptäcktes nya kakaofynd i Peru vid Maranonfloden. Och nu har vi åter möjlighet att njuta av choklad av Nacionalkakao.

Ingredienser: kakaobönor, kokospalmsocker*, kakaosmör*. 
*Ekologiskt certifierade råvaror  

Kakaohalt: 80 %

Näringsvärde per 100 G: energi 2097 kJ/ 501 kcal, protein 9,6g, kolhydrat 43,9g varav socker 20g, fett 41,7g, varav mättat fett 24,5g, salt 0,02g.

Kakaobönorna är från Peru.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
 
48 gram. 
 

 

 
Goodio -Grundaren -Produktion -rawchoklad -choklad -Beriksson4

 

”Genom att använda väl utvalda kakaobönor och blanda med ekologiska och vilda råvaror, skapar vi en spännande och delikat raw-choklad som görs för hand i Helsingfors, Finland”

– Jukka Peltola

 
 

”Från Angry Birds, till Happy Chocolate"

Goodios grundare Jukka arbetade inom high-techbranschen på spelföretaget Rovio som utvecklar det populära spelet Angry Birds men fann sin passion genom raw-chokladen i det personilga sökandet efter bättre hälsa.
  
Goodio -48g -Lifestyle -Kokos 3-rawchoklad -choklad -Beriksson
  

Goodio – Beyond chocolate

Jukka sökte alternativ till de vanliga socker- och saltfyllda snacksen. Han upptäckte då en ny kärlek för kakao. Han tillsatte rawkakao i sin kost och slutade med mjölkprodukter, Jukka upplevde då att han blev mer energifylld och kände sig friskare. Jukka började dela med sig av sin nyfunna kunskap till kollegor, vänner och familj. Raw-kakao och hälsosamma snacks hamnade i fokus och teamet ville skapa ett företag som stod för mer än lönsamhet.
    
Goodio -texter -web2
 
Goodio -48g -Lifestyle -Mint 2-rawchoklad -choklad -Beriksson
 
Goodio -texter -web
 

Lyssna till Goodios grundare Jukka.

 

Vill du köpa Goodios ekologiska rawchoklad?

För att se var du kan köpa produkter från Goodio, klicka här.

  

Syfte över lönsamhet

Det måste bli mer transparent var vår mat kommer från, var och hur man köper råvarorna samt hur den behandlas, menar Jukka. Det är därför Goodio är öppna med sin process. Kakao köper de från sydamerikanska och afrikanska kakaobönder. Under 2017 börjar de köpa kakaobönor genom Direct Trade. Goodio använder naturlig raw-kakao. Kakaon stenmals under tre dagar i Helsingfors och genom att den är raw så bibehålls det rika näringsvärdet från kakaon.
  
Goodio -48g -Lifestyle -Mint -rawchoklad -choklad -Beriksson

 

Prisbelönat

Goodio har bara funnits sedan 2015 men har redan vunnit pris för sin innovationsanda från den erkända chokladtävlingen International Chocolate Awards. De har även blivit uppmärksammade av tidningarna Forbes, Pasta Magazine och Business Insider.
  
Goodio -48g -Lifestyle -Lakrits -havtorn -rawchoklad -choklad -Beriksson

 

Hållbarhet och social påverkan

Goodios syfte är att bidra till världen genom att skapa hälsosammare godsaker för hjärna och kropp och samtidigt försöka bidra till en positiv utveckling för vår jord. Goodio skapades på principer som hållbarhet, välmående och transparens.
   

Hållbarhet är kärnan av allt vad Goodio gör

Under 2017 börjar Goodio köpa kakao genom Direct Trade, vilket möjliggör en bättre kontakt mellan kakaobönder och chokladproducenter och en möjlighet för kakaobönderna att få bättre betalt. För Goodio är det också viktigt att investera i personalen och anställa dem för en längre period för att skapa trygghet och säkerhet.Goodio -48g -Lifestyle -Wild Blueberry -rawchoklad -choklad -Beriksson -web

 

Komposterbar förpackning

Visste du att Goodios chokladförpackning är komposterbar, både utsidan av förpackningen och insidan.

”Vårt syfte är att skapa godsaker som sprider välmående, som är goda för hjärna, kropp och vår ömtåliga planet. It´s all good!”

   
Goodio -48g -Lifestyle -Chai -rawchoklad -choklad -Beriksson
 

Vad är egentligen Raw?

Raw är ett begrepp som ständigt diskuteras och definieras. Den mest gängse definitionen är råvaror som inte har bearbetats, processats och inte upphettats över 42,5 grader C. I kombinationen RAW och choklad så handlar diskussionen främst om hur raw choklad egentligen kan vara eftersom det under själva fermenteringsfasen (jäsning) av kakaobönorna är svårt att avgöra exakt hur varm kärnan i de fermenterade bönorna är. På Goodio kan man garantera att chokladen, under produktionsfasen, aldrig överstiger 45 grader C. Goodios kakaobönor är orostade och anledningen till att man valt att göra choklad på detta sätt är för att studier har visat att den "råa" chokladen innehåller fler näringsämnen, aromer och mer smak än choklad som gjorts på rostade bönor. Hur är konsistensen tänker du kanske då? Självklart vill man inte göra avkall på helhetsupplevelsen och därför stenmals Goodios kakao under tre dygn för att få en krämig och härlig choklad. Har du känt hur krämig Goodios choklad är?

 
Goodio -48g -Lifestyle -Chili -rawchoklad -choklad -Beriksson

 

Goodio har sedan uppstarten 2015 lanserat nio olika ekologiska stenmalda chokladkakor och fler spännande smaker kommer inom kort. 
  
Goodio -Sortiment -Kakaofrukter -rawchoklad -choklad -Beriksson 2-web
Medaljonger -EKO-novus  Medaljong _prisbelonad _singular _svart -web
 
 

Sortiment

 
 
 
 
 
Pure Nacional – 80 % kakaohalt

Denna exklusiva ätbara skatt görs på en av den mest sällsynta kakaon i världen – ren Nacionalkakao, le och må ”the food of gods” ge dig ytterligare en dimension på växtlighetens rikedom. 

Nacionalkakao var den dominerande kakaosorten för kvalitetskakao i Europa och USA för hundra år sedan. 1919 svepte en träd-sjukdom över kakaoträden i Ecuador och kakaosorten troddes ha blivit utplånad. För bara några år sedan upptäcktes nya kakaofynd i Peru vid Maranonfloden. 

Ingredienser: kakaobönor, kokospalmsocker*, kakaosmör*. 
*Ekologiskt certifierade råvaror  

Kakaohalt: 80 %

Kakaobönorna är från Peru.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
 
48 gram. 
 
 
  
 
 
Goodio -48g -Lakrits -rawchoklad -choklad -Beriksson 
 
Lakrits + Havtorn – 54 % kakaohalt
Söt lakrits blandas med friskt syrligt havtorn och tillsammans med rawchokladen blir det en perfekt smakharmoni.
 
Ingredienser: Kakaobönor*, kokospalmsocker*, kakaosmör*, kokosflingor*, havtornspulver*, anis*, lakritsrot*.
*Ekologiskt certifierade råvaror. 
Kakaohalt: 54 %

Näringsvärde 100 G: energi 1972 kJ/ 471 kcal, protein 6,2g, kolhydrat 54,3g varav socker 34,9g, fett 32,7g, varav mättat fett 20,0g. salt 0,02g.

Kakaobönorna är från Peru.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
 
48 gram. 
  
Goodio -48g -Blabar -rawchoklad -choklad -Beriksson
  
Vildvuxna blåbär – 61 % kakaohalt
En unikt fyllig och bärig smakkombination av raw-choklad och vilda blåbär, som är plockade i den finska vildmarken.
 
Ingredienser: Kakaobönor*, kokospalmsocker*, kakaosmör*, kokosflingor*, blåbärspulver*. 
*Ekologiskt certifierade råvaror.
 
Kakaohalt 61 % 
 

Näringsvärde 100 G: energi 2197 kJ/ 525 kcal, protein 5,7g, kolhydrat 49,0g varav socker 30,6g, fett 40,7g, varav mättat fett 24,5g. salt 0,00g.

 
Kakaobönorna är blend från Peru. 
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
 
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
48 gram.
  
 
 Goodio -48g -Kokos -rawchoklad -choklad -Beriksson
 
Kokos – 51 % kakaohalt

En blandning av raw-kakao och kokos som ger en krämig ”mjölk”chokladkänsla.

 
Ingredienser: Kakaobönor*, kokospalmsocker*, kakaosmör*, kokosflingor*, vaniljpulver*.
*Ekologiskt certifierade råvaror. 
Kakaohalt 51 %

Näringsvärde 100 G: energi 1951 kJ/ 466 kcal, protein 6,0g, kolhydrat 53,2g varav socker 34,0g, fett 32,8g, varav mättat fett 20,6g. salt 0,00g.

 
Kakaobönorna är blend från Peru.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
 
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
48 gram.
  
 
 
Goodio -48g -Chai -rawchoklad -choklad -Beriksson
 
 
Chai – 50 % kakaohalt

Chai-kryddor har blandats med mjuk och krämig råchoklad som skapar fyllig och exotisk indisk smakupplevelse.

Ingredienser: Kakaobönor*, kokospalmsocker*, kakaosmör*, kokosflingor*, cashewnöt*, kanel*, kardemumma*, ingefära*, gurkmeja*. 
*Ekologiskt certifierade råvaror 
 
Kakaohalt: 50 % 
 

Näringsvärde 100 G: energi 1975 kJ/ 472 kcal, protein 6,4g, kolhydrat 54,0g varav socker 34,6g, fett 32,8g, varav mättat fett 19,8g, salt 0,00g.

 
Kakaobönorna är blend från Peru.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
 
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av andra nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
48 gram.
  
  
 
Goodio -48g -Chili -rawchoklad -choklad -Beriksson
 
 
Chili – 61 % kakaohalt – Utgår inom kort

Det blir hett när chili och kakao blir ett. En balanserad chilichoklad, med
en fint kryddig eftersmak. 

Ingredienser: kakaobönor*, kokospalmsocker*, kakaosmör*, kokosflingor*, chili.
*Ekologiskt certifierade råvaror.
Kakaohalt: 61 %

Näringsvärde 100 G: energi 2034 kJ/ 486 kcal, protein 6,9g, kolhydrat 52,4g varav socker 32,0g, fett 35,6g, varav mättat fett 21,4g, salt 0,00g.

Kakaobönorna är blend från Peru.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
 
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
48 gram.
 
 
 
Goodio -48g -Mint -rawchoklad -choklad -Beriksson
 
Mint – 61 % kakaohalt

Uppfriskande mintchoklad gjord på äkta pepparmyntablad från Finland.

Ingredienser: kakaobönor*, kokospalmsocker*, kokossmör*, mintpulver. 
*Ekologiskt certifierade råvaror.
Kakaohalt: 61 %

Näringsvärde 100 G: energi 2127 kJ/ 508 kcal, protein 6,8g, kolhydrat 50,1g varav socker 30,7g, fett 38,4g, varav mättat fett 22,6g. salt 0,00g.

Kakaobönorna är blend från Peru.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
48 gram.
 
 
  
Goodio -48g -Kaffe -rawchoklad -choklad -Beriksson
 
Kaffe – 56 % kakaohalt 

Mjuka och kraftfulla gröna kaffebönor blandas med cashewnöt som ger en extra krämig rawchoklad-konsistens. Ger en fyllig och härlig eftersmak.

Ingredienser: Kakaobönor*, kokospalmsocker*, kakaosmör*, cashewnöt*, kokosflingor*, Espresso verde-kaffebönor*. 
*Ekologiskt certifierade råvaror
 
Kakaohalt: 56 %
 

Näringsvärde 100 G: energi 2078 kJ/ 496 kcal, protein 7,1g, kolhydrat 52,8g. varav socker 33,1g, fett 35,9g, varav mättat fett 20,5g, salt 0,00g.

Kakaobönorna är blend från Peru.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
Kaffebönorna är blend från Brasilien, Tanzania, Honduras och Etiopien.
 
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av andra nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
48 gram.
 
  
 
Goodio -48g -salt -rawchoklad -choklad -Beriksson
 
Salt – 77 % kakaohalt
En underbar harmonisk blandning av raw-kakaobönor från Kongo och havssalt från de isländska fjordarna. Saltet skördas för hand.
 
Ingredienser: kakaobönor*, kokospalmsocker*, kakaosmör*, isländskt havssalt*. 
*Ekologiskt certifierade råvaror 
 
Kakaohalt: 77 %
 

Näringsvärde 100 G: energi 2090 kJ/ 499 kcal, protein 9,5g, kolhydrat 45,2g varav socker 21,2g, fett 40,8g, varav mättat fett 24,0g, salt 0,28g.

 
Kakaobönorna är blend från Kongo.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka. 
 
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.  
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
48 gram.
 
  
 
Goodio -48g -arriba -rawchoklad -choklad -Beriksson
 
 
Arriba – 71 % kakaohalt

Sofistikerad mörk raw-choklad som hyllar den fylliga komplexa smaken av Arriba-kakao från Ecuador.

Ingredienser: kakaobönor*, kokospalmsocker*, kakaosmör*, vanilj*. 
*Ekologiskt certifierade råvaror 
Kakaohalt: 71 %
Kakaobönorna är av den sorten Arriba från den västra sidan av Anderna i Ecuador. Kakaon odlas och skördas på mellan 800-1200 fots höjd över havet.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
48 gram.

 Goodio -cranmary -lifestyle -Beriksson -2-web
 

Nyhet – Cranmary, mörk choklad med gin, tranbär och rosmarin

Choklad som en nordisk sommarnatt: en skuggig glänta, smaksatt med fruktiga tranbär och örtig rosmarin.

Goodio och det populära gin-destilleriet Kyrö är båda unga finländska producenter som värderar goda intressanta smaker och har höga ambitioner vad gäller kvalitetsråvaror. När de fick upp ögonen för varandra och fattade tycke, så ställde de sig frågan hur man kan kombinera gin och choklad på ett gott sätt? Nu har du möjlighet att prova hur detta smakar.

Tillsammans har Goodio och Kyrö skapat en intressant smakkombination för den modiga. En spännande choklad som kombinerar den mörka chokladens fylliga smak, tranbärens bärighet, rosmarinens kryddighet och örtighet samt ginets distinkta smak. Välkommen in i den smakrika gläntan.

Ingredienser: kakaobönor*, kokospalmsocker*, kakaosmör*, kokosflingor*, tränbärspulver*, rosmarin*, tränbärsbitar*, gin. 
*Ekologiskt certifierade råvaror  

Kakaohalt: 62 %

Näringsvärde 100 G: energi 2193 kJ/ 524 kcal, protein 5,9g, kolhydrat 47,8g varav socker 28,6g, fett 41,2g, varav mättat fett 24,7g, salt 0,00g.

Kakaobönorna är från Peru.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 

 

 

Goodio -48g -Cranmary -rawchoklad -choklad -Beriksson -web

 


Goodio -48g -Nacional -rawchoklad -choklad -Beriksson -web
 
 
 
Nyhet – Pure Nacional – 80 % kakaohalt

Denna exklusiva choklad görs på en av den mest sällsynta kakaon i världen – ren Nacionalkakao. Låt ”the food of gods” ge dig ytterligare en dimension på växtlighetens smakrikedom. 

Nacional var den dominerande sorten för kvalitetskakao för ca hundra år sedan. 1919 svepte en träd-sjukdom över kakaoträden i Ecuador och kakaosorten troddes ha blivit utplånad. För bara några år sedan upptäcktes nya kakaofynd i Peru vid Maranonfloden. Och nu har vi åter möjlighet att njuta av choklad av Nacionalkakao.

Ingredienser: kakaobönor, kokospalmsocker*, kakaosmör*. 
*Ekologiskt certifierade råvaror  

Kakaohalt: 80 %

Näringsvärde per 100 G: energi 2097 kJ/ 501 kcal, protein 9,6g, kolhydrat 43,9g varav socker 20g, fett 41,7g, varav mättat fett 24,5g, salt 0,02g.

Kakaobönorna är från Peru.
Kokospalmsockret är från Indonesien och Sri Lanka.
Mjölkfri – Glutenfri – Sojafri – Kan innehålla spår av nötter.
Förvara chokladen på en torr och sval plats. 
 
48 gram. 
 

 

 

 

  

Goodio -Lifestyle -Kakaobonor -rawchoklad -choklad -Beriksson

 

Goodio -Lifestyle -rawchoklad -choklad -Beriksson

 

 
 
 Goodio -48g -Lifestyle -Sea Salt 3-rawchoklad -choklad -Beriksson -web
Vill du lära dig mer om rawchoklad, läs artikeln från Chocolate Class här.
  

Media

 

Bildmaterial

Ladda ner bilder från Goodio här.

 

Pressreleaser

Läs vår pressrelease om Goodio här.

 

Läs om Goodio

Forbes, klicka här

 

Goodio -Raw -choklad -sortiment -Beriksson -2017-22-web