Gardini -logga _choklad _lakrits _salt _italien _smakexperiment _Beriksson 

Sofistikerade och harmoniska smakkombinationer som ger mersmak (IT) 

5456438617_96d 0e 00b 60_o

Fabio och Manuel, bröderna bakom varumärket Gardini, har skapat fantastiska smakmöten i choklad i flera årtionden. Med kunskap, erfarenhet och rötterna fast förankrade i det italienska matarvet har Gardini blivit världsberömt för sina sofistikerade kombinationer av choklad och havssalt, kryddor eller nötter i perfekt harmoni med varandra.

  Gardini _Cremino _cherry _nougat _choklad _prisbelont _internationalchocolateawards _BerikssonGardini _Cremino _lakrits _nougat _choklad _prisbelont _internationalchocolateawards _Beriksson

Vinnare i "choklad VM" igen under 2016

Under hösten 2016 vann Gardinis krämiga hasselnötschoklader Cremino åter guld och silver på International Chocolate Awards, det som brukar kallas för Choklad-VM. Det är fjärde året i rad som de vinner guld och silverpris för det här unika hasselnötschokladerna.

 

International Chocolate Awards 2016 – Slutgilitig final

Cremino med lakrits – Guld i kategorin mörk chokladcremino

Cremino med körsbär – Silver i kategorin mörk chokladcremino
Cremino med korinter – Brons i kategorin mörk chokladcremino

 

Gardini _cremino _lifestyle _notchoklad _italienskt _distribution _Beriksson _web

  

"Genom deras textur, smaker och innovationsanda
är de i världsklass" 

– Juryn i International Chocolate Awards

 

Gardini _gianduja _choklad _prisbelont _matris _Beriksson 2-web 

 

 

 

Vill du köpa Gardinis smakfulla choklad?

För att se var du kan köpa produkter från Gardini, klicka här. 

 

 Följ bröderna Gardini in i deras butik i Italien och se när de skapar sin choklad.

 

 

 

 

 

Sortiment 

 

 

 

Cremino

Cremino en italiensk nötchoklad med två lager av olika kakaohalt. Gardinis cremino innehåller så hög nöthalt som 38% från de Piemontesiska hasselnötter, vilket ger en mjuk men kraftfull nötsmak.  

 

Gardini _Cremino _cherry _nougat _choklad _prisbelont _internationalchocolateawards _Beriksson

International -Chocolate -Awards -2015---Gold -Guido Castagna -web

 

Cremino med körsbär

Den nötiga och söta smaken i creminon kontrasterar perfekt mot de syrliga körsbären. Creminon är krämig och mjuk och tillsammans så skapar de en sagolik smakperfektion.

 

Gardini _Cremino _lakrits _nougat _choklad _prisbelont _internationalchocolateawards _Beriksson     Gardini _Bonbon _cremino _lakrits _notchoklad _Beriksson _web

 

Cremino med lakrits

Den kryddiga och lätt syrliga lakritsen passar utmärkt till den nötiga och fylliga creminon. Tillsammans så blir det en underbar smakharmoni.

 

 

Dryckestips till lakritscremino

Dryckesexperten Jerry Lindahl, som du kan boka provningar med, tipsar om creminon med lakrits till Santa Carolina Reserva-Sauvignon Blanc (beställningssortiment). Den passar även till en lagrad rom såsom Zacapa eller Demerara. Den passar även röda viner såsom Amarone Valpolicella.

  

Cremino _skivor

 

 

 

 Gardini _bonbons _cremino _Beriksson _web

International -Chocolate -Awards -2015---Gold -Guido Castagna -web

Krämiga cremino-nougatpraliner

Nu finns den delikata pralinen baserad på Gardinis hyllade och prisbelönade cremino-bar i två olika smaker: körsbär och lakrits. Den nya chokladen heter Bon bon cremino liquorizia och innehåller hela 38 % nötter av den piemontesiska hasselnötssorten Trilobita I.G.P från Langhe och 2 % lakrits från Abruzzo. Bröderna har under många sena nätter experimenterat för att ta fram den perfekta smakkombinationen till den krämiga och rika nötsmaken och de talrika priserna de vunnit talar för att de har hittat rätt, den fylliga lakritssmaken gifter sig perfekt med de mjuka, rostade hasselnötsnoterna. Nu kompletteras den krämiga nougaten dessutom med ett krispigt mörkt chokladtäcke med 62 % kakaohalt, och resultatet är en förtrollande smakupplevelse. 

Prova Gardini Bon bon Liquerizia till det vita vinet Santa Carolina Reserva-Sauvignon Blanc för ett fantastiskt smakmöte mellan nötigheten, den kryddiga lakritsen och de mineraliga äppletonerna i vinet. Pralinen väger 20 gram.

 

Gardini _Bonbon _cremino _notchoklad _pralin _Beriksson 2_web     Gardini _Bonbon _cremino _notchoklad _pralin _Beriksson 2_web

 

Gardini -bonito -pralines -gianduja -cherry -Beriksson -web

  

Gianduja-nötchokladpralin med syrligt körsbär

Det här är en krämig hasselnötspralin med syrligt körsbär som ger en fin smakbalans mellan nötighet och syrlighet. Den krämiga hasselnötschokladen täcks av en mörk chokladcouvertyr.

Ingredienser: kakaomassa, hasselnötter, socker, kakaosmör, mjölkpulver, kanderade körsbär 12 %, (körsbär, socker, glukossirap, surhetsreglerande ämne: citronsyra, körsbärsjuice-koncentrat) Emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri). Arom: Naturlig vanilj. Innehåller hasselnöt, soja och mjölk. 
Förvara chokladen torrt och svalt.

 

Gardini _bonito _pralines _gianduja -Nocciola -Beriksson -web

 

Gianduja-nötchokladpralin med hasselnötsbitar

En härligt krämig hasselnötspralin med små hackade hasselnötsbitar i som ger en läcker kontrast mellan krämigt och krispigt. Chokladpralinen täcks av en mörk chokladcouvertyr som ger en fin smakbalans.

Ingredienser: kakaomassa, hasselnötter, socker, kakaosmör, mjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), arom: naturlig vanilj. Innehåller hasselnöt, soja och mjölk. Förvara chokladen torrt och svalt.

 

Gardini _bonito _pralines _gianduja _cherry _kaffe _Beriksson 2-web 

 

Gianduja-nötchokladpralin med kaffe

Den här underbara skapelsen är en hasselnötschoklad i kombination med kaffe. Den krämiga hasselnötspralinen täcks sedan av mörk chokladcouvertyr.

Ingredienser: hasselnöt, kakaomassa,socker, kakaosmör, helmjölkpulver, kaffemassa8 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), äkta vaniljextrakt. Innehåller hasselnöt,mjölk och sojalecitin. Förvara chokladen torrt och svalt.

 

 

Gardini _bonito _pralines _giandujasalata _Beriksson 2-web 

 

Gianduja-nötchokladpralin med havssalt

Gardini har vunnit många priser för den goda giandujan med havssalt, nu lanseras samma smak i pralinform. Det är en krämig hasselnötsfyllning som balanserar väl mot den mjuka sältan. De har sedan en mörk chokladcouvertyr för att balansera smakerna ytterligare.

Ingredienser: kakaomassa, hasselnöt, socker, kakaosmör, helmjölkpulver, milthavssalt 1 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), äkta vaniljextrakt. Innehåller hasselnöt och mjölk. Förvara chokladen torrt och svalt.

 

 

Gardini _brutna _chokladbitar _nibs _delikatesser _distribution _Beriksson _web

 

 


 

D36V0427

Gardinibröderna har alltid skapat sina produkter för hand och de tar helt avstånd från automatisk produktion. Deras råvaror kombinerar väl utvald kakao med italienska smaker. Detta är anledningarna till att Gardinis produkter har en unik smak och en originell personlighet

Deras tankar kring produktutvecklingen kretsar kring kvalitet och personlighet och förverkligas genom deras passion och kreativitet. Deras filosofi är att ta fram den perfekta harmonin och erbjuda ögonblick av intensiva känslor. 

Sale 2012

Goda ostkombinationer till deras härliga choklad och nötcrémer finner du om du klickar här.

I deras sortiment finner du allt från mjölkchoklad, mörk choklad till olika delikata smakexplosioner som deras storsäljare och prisvinnare, choklad med havssalt och choklad med olika kryddor. Andra produkter med lokala ingredienser är lakrits från Abruzzo, chokladtryffel som innehåller en krämig massa med Albana- och Passitovin. De olika smakerna bidrar till karaktärsstarka produkter som inte går att ta fel på och är oförglömliga.   

 

Den banbrytande chokladserien med delikat havssalt från Cervia

 

 

Gardini _gianduia -salata _gianduja _nougat _Beriksson -web  Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web    

Gianduja salata

En prisbelönt mörk gianduja-nötchoklad med det mjuka saltet från Cervia. Innehåller 1 % havssalt. 100 gram.

Mörkt jordig kakaodoft med muskot och nejlika i bakgrunden. I munnen exploderar hasselnötterna och får en extra smakdimension av havssaltet som också rundar av bitterheten i chokladen. En ljuvlig partner till Arabica-kaffe och äldre Cognacssorter, men också överraskande god till ett sött mousserande muskat-vin, en nötig brown ale eller det portugisiska starkvinet Moscatel de Setúbal.

62 % kakaohalt.

 

Gardini _giandujasalata _gianduja _saltchoklad _cervia _delikat _gourmet _Beriksson _web

 

 

 

Gardini _LIQUERIZIA_salt _lakrits _choklad _italienskt _prisbelonat _delikatess _distribution _Beriksson _web Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _webGardini _naps _salt _trio _lakrits _choklad _italien _Beriksson _web

 38 % med lakrits från Abruzzo och Cerviasalt – En krämig mjölkchoklad med en perfekt balans mellan sältan och lakritssmaken. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram.

En komplex smakupplevelse med flera lager som är lätt att kombinera med andra goda smaker. Lätt blommig och kryddig doft följs av en tydlig sälta på tungan. Snart gör mer fylliga nöt- och kakaonoter sig påminda och lakritsen ger chokladen både en läcker kryddighet och en frisk, kvardröjande eftersmak. Underbar i kombination med ett fylligt Shiraz-vin, mogen Amarone, sötfruktig Recioto della Valpolicella eller en kraftfull Imperial stout. Sältan och kryddigheten är dessutom ett superbt sällskap till den mörkt mullrande whiskyn Talisker Storm från ön Skye.

 

 

Gardini _42__salt _lakrits _choklad _italienskt _prisbelonat _delikatess _distribution _Beriksson _web Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web

42 % kakaohalt – en mörk och krämig mjölkchoklad med en mjuk sälta som balanserar den milda kakaosmaken. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram. 

Genom denna choklad känner du en tydlig nötighet i doften med jordigt komplexa kakaonoter i bakgrunden. I munnen kommer toner av vaniljfudge, rostat bröd och brynt smör fram tillsammans med en lätt blommighet i eftersmaken. Kombinera med en fruktig cognac och upptäck toner av mogna äpplen och ugnsbakade päron eller kontrastera med den friska syran hos ett tyskt eiswein. Tycker man om kraftigare smaker kan man med fördel para ihop chokladen med en söt belgisk klosterale eller en mjuk rom med tydlig vaniljkaraktär såsom Ron Quorhum Solera 23 yo från Dominikanska republiken.

 

Gardini _BRISIGHELLO__salt _lakrits _choklad _italienskt _prisbelonat _delikatess _distribution _Beriksson _web Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web

 38 % med Brisighelloolivolja och havssalt – en mjölkchoklad som har fått ytterligare krämighet från olivoljan och får en fyllig smak genom det milda saltet i kombination med kakaosmaken. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram.

38 % Brisighello är en krämig mjölkchoklad med fyllig vaniljdoft som smälter lätt på tungan och för med sig både fruktighet och ett pepprigt bett från olivoljan. En mångsidig choklad som passar perfekt till såväl smakrik oloroso-sherry som gräsdoftande låglandswhisky. Olivoljans fruktighet får en extra skjuts tillsammans med en maltig och humlearomatisk amerikansk pale ale eller ett friskt Sauvignon blanc-vin från Nya Zeeland. Den äventyrslystne rekommenderas även att prova chokladen till en mustig Barley wine för ett spännande och kvardröjande smakmöte.

 

Gardini _54_salt _lakrits _choklad _italienskt _prisbelonat _delikatess _distribution _Beriksson _web Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web Gardini _naps _salt _trio _54_choklad _italien _Beriksson _web

54 % – En mörk choklad 54 % kakaohalt med delikat havssalt från Cervia som gör att saltet inte tar över smaken från chokladen. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram.

Mustiga kakaonoter samsas med nypon och muskot i doften. I munnen är kakaon tydligt i centrum för smakupplevelsen även om man fortfarande kan hitta nypon, rostade kastanjer och valnötter.God tillsammans med en långlagrad armagnac såsom Samalens 1974 toner av russin och mandel. Och i kombination med en femårig calvados från Lecompte träder både frukt, kanel och kryddnejlika fram ur den fylliga chokladen. Tillsammans med en mellanrökig höglandswhisky hittar man istället nyrostade ekfat, digestivekex och créme brulee.

 

Gardini _70__salt _lakrits _choklad _italienskt _prisbelonat _delikatess _distribution _Beriksson _web Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web

70 % med havssalt – en mörk fyllig choklad med en mild sälta som balanserar smaken. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram.

En förförisk choklad som doftar mjukt av kakao, vanilj och sötlakrits men som i munnen ger toner av färskbryggt mockakaffe, kryddpeppar och brynt smör, hela tiden med dovt kraftfulla kakaonoter i bakgrunden men utan att kännas sträv.En självsäker choklad som gärna håller hov tillsammans med smakrika romsorter som Diplomático Reserva Exclusiva eller Ron Zacapa Gran Reserva men som är precis lika bra till de rökiga maltwhiskysorterna från Islay liksom till ett fylligt Sauternes- eller Madeira-vin.

 

  

 

Gardini _Sakura -te _te _choklad _Beriksson -web     Gardini _apelsinchoklad _choklad _Beriksson -web

Choklad med Sakuraté och fyllig apelsinsmak

 

Sakuraté
Smaksatt choklad är lite av Gardinis signum, och de gör ioss inte besvikna denna gången heller.

I Té Verde Sakura får den mörka krämiga chokladen en nivå ytterligare av ett mjukt grönt te med rosblad, muskot, röda vinbär och intensiv arom av körsbär och mandel. I chokladen kan du även känna en krispighet i form av små teblad. Vad är lägligare i höst än att krypa upp i soffan med en god mörk choklad med tesmak?

Det gröna teet går vid namnet Sakura, eller på latin Camelia Sinensis. Tebladens doft är söta med en mjuk fruktighet.

Kakaohalt: 62 %. 

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, Sakura-té 2 % (japanskt grönt te, arom, mandel, rosblad, röda vinbär), emulgeringsmedel: sojalecitin, äkta vaniljextrakt. Kan innehålla spår av hasselnöt och mjölkprotein.

80 gram. 

 

 

Mörk choklad med fyllig apelsinsmak 

Den femte nya chokladkakan från Gardini är deras apelsinpuréchoklad. Det är en mjuk mörk choklad som matchas av en fyllig och rund apelsinsmak från de kalabriska apelsinerna.

Kakaohalt: 70 %. Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, apelsinpuré 10 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), äkta vaniljextrakt. Innehåller sojalecitin. Kan innehålla spår av hasselnötter och mjölkprotein.

80 gram.

 

 

 

 

 

Chokladkakor med italienska kryddor

 

 Gardini _milk _ginger _mjolkchoklad _choklad _italien _BerikssonGardini _choklad _ingefara _ginger _mjolkchoklad _njutning _kakao _Beriksson _web

Mörk mjölkchoklad med kryddig ingefära

Gardini Speziali Zenzero har en frisk och fyllig doft av både färsk och karamelliserad ingefära tätt följd av söt vanilj och kakao med lätt blommighet i bakgrunden. I munnen söt och lite nötig med friska toner av ingefära i eftersmaken.

 Chokladen gifter sig på bästa sätt med söta viner där syran är tydlig såsom söt Malmsey-Madeira eller ett ungt Sauternes men också med en jul-kryddad stout eller en fruktig mörk rom. Den modige kan också låta chokladen möta en mer rökig whisky med syrliga fruktnoter i botten, exempelvis AnCnoc Flaughter.

 

Gardini _chili _choklad _web _BerikssonGardini _choklad _chili _smaker _smakbalans _Beriksson _web

Tillbaka till chokladens ursprung med värmande chili-nyhet

Att chili och choklad är som gjorda för varandra vet redan många svenska chokladälskare. I Sydamerika, där kakaobönan har sitt ursprung har man blandat kakao och chili i åtminstone ett halvsekel. Så när italienska Gardini nu lanserar en mörk choklad med chilihetta handlar det lika mycket om att se tillbaka som att tänka framåt.

Redan på 1500-talet, när den spanske conquistadoren Hernan Cortes besökte Aztekerriket var chilipeppar och kakao en högt aktad smakkombination. Genom att blanda malda kakobönor med chilipeppar, frukter och hett vatten tillreddes en dryck som endast var avsedd för gudarna och de högst uppsatta i riket. Drycken kallades xocolātl (”bittert vatten”) på aztekernas eget språk och däri ligger också grunden till ordet choklad. Så när nu det italienska hantverkschokladmärket Gardini lanserar en chilidoftande septembernyhet i sin Speziali-serie av smaksatta choklader är det en nyhet som har många hundra år på nacken. 

Chokladen har en kakaohalt på 63 % men är fyllig i smaken snarare än bitter, och chilin känns till en början bara som en antydan för att blomma ut ordentligt när chokladen smälter i munnen. Precis som vanligt ser Gardini till varje smak får komma till sin rätt och vi vågar lova att den här chokladen kommer att värma upp höstrusket för många frusna svenskar i år.

Prova Gardini Speziali Peperoncino till en klassisk svensk Carnegie Porter för ett fantastiskt smakmöte med maltsötma, fylliga mocka- och kakaotoner och precis lagom mycket chilihetta i eftersmaken.

 

Gardini _Nyhet _mjolkchoklad _anis _Beriksson _webGardini _choklad _anis _smaker _njutning _kryddor _Beriksson _web

Mörk mjölkchoklad med anis, en unik och vågad smakkombination som är lätt att ta till sig och som stannar kvar länge i medvetandet

Gardini Speziali Anice är en mjukt krämig mjölkchoklad med 40 % kakaoinnehåll som smaksatts med kryddig stjärnanis, som med sin lakritsdoftande och fylliga karaktär påminner oss om alltifrån indiska masala chai-teer till italiensk sambuca och julens glöggblandningar.

    Att använda sig av smakrika kryddor i en mjölkchoklad utan att det tar över för mycket av smakbilden är en konst och ett mästarprov som chocolatiererna på Gardini klarar med glans. Tack vare den höga halten av kakaosmör i chokladen lyfts de distinkt kryddiga tonerna från stjärnanisen varsamt fram och gifter sig med de milt rostade och fruktiga smaknoterna från kakaon. Resultatet är en choklad som är lätt att ta till sig men som tack vare sin fräscht blommiga och lakritsminnande eftersmak stannar kvar länge i medvetandet.

    Som en lätt sommarchoklad passar Gardini Speziali Anice perfekt till picknickkaffet men är också en utmärkt kompanjon till en fruktig whisky såsom Oban 14 years old eller en maltig öl med rostade toner, exempelvis Barney Flats oatmeal stout från amerikanska Anderson valley brewing co. Och när hösten väl faller på så rekommenderar vi varmt en nybryggd chai-latte till Gardinis mjukt kryddiga nyhet.  


Gardini _nyhet _kardemumma _kaffe _Beriksson _webGardini _choklad _kardemumma _kaffe _njutning _delikatesser _kafe _Beriksson _web

 

Flerfaldigt prisbelönad mörk choklad med kardemumma/kaffe

Julichokladen har hämtat sin inspiration från turkiska basarer och indiska marknader vilket har resulterat i en krämig mörk choklad med en kakaohalt på 62 % smaksatt med arabicakaffe och nymalen kardemumma. Gardini Speziali Caffé & cardamomo är en unik smakresa som bara väntar på att påbörjas. Så luta dig tillbaka, slut ögonen och kliv ombord.

Gardini Speziali Caffé & cardamomo är en nylansering av en choklad som Gardini redan vunnit flertalet priser med runtom i världen. Senast blev det en silvermedalj vid International chocolate awards 2013. Nu har man förfinat receptet ytterligare och de vann silvermedaljen även detta år då tävlingen hölls i Florens, Italien.

De första dofterna man känner när man öppnar en kaka Speziali Caffé & cardamomo är friska toner av nymalen kardemumma och rostade kakaobönor som åtföljs av en subtil nyans av nybryggt mockakaffe och färska örter.

    Smaken känns först lätt och blommig men när chokladen smälter i munnen blir den mer kryddig och nästan pepprig i karaktären utan att förlora det lätta anslaget. Vanilj, svartpeppar, kardemumma och arabicakaffe dansar lekfullt runt med varandra hela vägen in i eftersmaken.

    Tillsammans med en kraftfull belgisk klosteröl såsom Chimay blå kommer kryddigheten i Speziali Caffé & cardamomo verkligen till sin rätt med toner av kandisocker och sötlakrits. Kombinerar man istället med en elegant rom som Ron Zacapa Gran Reserva infinner sig både lönnsirap och nybryggd espresso, och när hösten står för dörren kan man med fördel njuta chokladen till en vaniljsöt och fruktig whisky såsom The Macallan Fine Oak 12 years old.    

Till denna choklad har Berikssons egen master taster dessutom komponerat en helt unik cocktail med Gardinis choklad speciellt för våra prenumeranter. Den har fått namnet Night Bazaar och lyfter verkligen fram de olika smaknyanserna i Gardinis prisbelönta choklad.

 

Recept: Night Bazaar

3 cl vodka

2 cl Kahlua eller annan kaffelikör

1 cl DOM Bénédictine 

1 cl vispgrädde

3 cl standarmjölk

1 ruta Gardini Speziali Caffé & cardamomo

 

Skaka alla ingredienserna utom chokladen med is i en shaker. Sila upp i ett cocktailglas. Riv över chokladen. Servera. Njut.

    Om man föredrar en alkoholfri variant kan man skaka en dubbel espresso samt grädde, mjölk och ½ tesked mjölklösligt chokladdryckspulver med is och servera på samma sätt.

 

 

    Gardini _nyhet _lakrits _Beriksson _webGardini _choklad _lakrits _lakritsfestivalen _distribution _Beriksson

Mörk choklad kryddad med en rejäl dos lakrits från Abruzzo

Gardini Speziali liquerizia har en komplext kryddig doft tack vare en välavvägd blandning av Trinitariokakao från Dominikanska republiken, Arriba från Ecuador och mustig Forastero från Säo Tomé. Vitt skilda dofter av färsk mynta, anis och rostat bröd samsas med mer utpräglat blommiga och jordiga toner. Smaken domineras till en början av kakaon med en blandning av fruktiga och kraftigt rostade smaknoter som gradvis ger vika för lakritsen som lämnar efter sig en fräsch eftersmak som stannar kvar länge i munnen. Kombinera den gärna med ett sötfruktigt ungt portvin, en klassisk stout såsom Guiness eller Young’s Double Chocolate alternativt en nybryggd espresso på äkta italienskt manér. Vi kan heller inte låta bli att tipsa er att hoppa på den rådande cocktailtrenden och prova en bit Gardini Speziali liqueriziatill en nyskakad Blood & sand, en klassisk cocktail som blir ännu mer njutbar med en bit av Gardinis chokladkonst till. Testa själv!

 

Recept Blood & sand

5 cl skotsk whisky 

3 cl färskpressad apelsin

3 cl röd vermouth

3 cl Peter Heering körsbärslikör

 Skaka alla ingredienserna med is, sila av isen och servera i ett cocktailglas.

 

Testa gärna även att njuta av lakritschokladen till ett Beaujolais Nouveauvin.

 


    Gardini _nyhet _lakritschili _Beriksson _webGardini _choklad _lakritschili _lakrits _lakritsfestivalen _Beriksson _web

Krämig mörk choklad med 66 % kakaohalt smaksatt med chili och lakrits från Abruzzo.

Speziali liquerizia & peperoncino doftar fylligt av kryddig kakao med viss blommighet. I munnen öppnar chokladen upp sig med mer utpräglad blommighet följd av en tydlig ton av rålakrits och chilibetonad kryddighet i eftersmaken. Som vanligt med Gardinis produkter är balansen väl avvägd och alla smakerna samspelar på ett bra sätt. Prova den tillsammans med ett glas fyllig Recioto della Valpolicella, en maltig modern brown ale eller en vällagrad single malt whisky från skotska högländerna för att förhöja upplevelsen ytterligare.  (Tyvärr har det blivit fel i första trycket av förpackningen, därför stämmer inte kakaoprocenthalten på framsidan av förpackningen, kakaohalten är högre, nämligen 66 %.)

 

Prisbelönad choklad för kräsna smaklökar

 

International -Chocolate -Awards -2015---Gold -Guido Castagna -web

 

2015

Under International Chocolate World Awards vann

Cremino med körsbär guldpris i kategorin bästa smaksatta cremino

Cremino med lakrits silver i kategorin bästa smaksatta cremino

 

Under International Chocolate European Medelhavsområdet vann

Kaffe & Kardemumma silver i kategorin mörk choklad med bitar och smaker

Anischokladen silver för bästa mjölkchoklad med bitar och smaker

Salt och lakrits silver för bästa mjölkchoklad med smaker

Gianduja med salt brons för bästa choklad med fyllning

 

Guido Castagna _International Chocolate Awards 2014_Beriksson _web

 

2014

Under International Chocolate World Awards vann

Kaffe & Kardemumma silver i kategorin mörk choklad med bitar och smaker

Salt och lakrits silver för bästa mjölkchoklad med smaker

Cremino med körsbär guldpris i kategorin bästa smaksatta cremino

Cremino med lakrits silver i kategorin bästa smaksatta cremino

 

Under International Chocolate European Medelhavsområdet vann

Mjökchoklad med kaffebönebitar brons i kategorin mjölkchoklad med bitar

 

2013

Under International Chocolate World Awards vann

Kaffe & Kardemumma silver i kategorin mörk choklad med bitar och smaker

Cremino med körsbär guldpris i kategorin bästa smaksatta cremino

Cremino med lakrits silver i kategorin bästa smaksatta cremino

 

2012

Under International Chocolate World Awards vann

Cremino med körsbär guldpris i kategorin bästa smaksatta cremino

Cremino med lakrits silver i kategorin bästa smaksatta cremino

Kaffe & Kardemumma silver i kategorin mörk choklad med bitar och smaker

 

2011

Gianduja med havssalt silver för bästa nötchoklad med fyllning

Drickchokladen silver

 

 

Nedan ser du Gardinis tre tunna chokladkakor som är inspirerade av olika känslor. Välj mellan ”Intenso”, ”Deciso” och ”Armonico”. 

 

GARDINI_Armonico _choklad _beriksson _web       

 

Armonico (Harmonisk) 42 % kakaohalt och rostade kaffebönor

Armonico är en mörk mjölkchoklad med 42 % kakaohalt med 8 % rostade och hackade kaffebönor. Det är en krämig mörk mjölkchoklad med doft av smörkola, vanilj och färskmalet kaffe som smälter i munnen och avslöjar en viss kryddighet i den fylliga kakaon. De lite nötiga aromerna förstärks på ett fint sätt tillsammans med ett sött Marsala-vin, medan mockakaffet får fritt spelrum tillsammans med en maltig porter. Och naturlligtvis är Armonico en ren njutning tillsammans med en nybryggd cappuccino.

 

Choklad utan ytterligare smaker 

 

 Gardini _100_procent _mork _choklad _distribution _Beriksson _web      Gardini _brutna _chokladbitar _delikatesser _Beriksson _web

Mörk choklad 100 % kakaohalt med kakao från Ecuador

Nu har Gardinis mörka choklad med 100 % kakaohalt fått en ny och tunnare utformning. Och dessutom är chokladen nu single origin med Nacionalkakao från Ecuador. 80 gram.

 

 

Gardini _52_procent _mork _mjolk _choklad _distribution _Beriksson _web

Mörk mjölkchoklad 52 % kakaohalt

En tunn och krämig mörk mjölkchoklad med 52 % kakaohalt. 80 gram.

 

 


Gardini _drickchoklad _pinne _Present _Beriksson -web

Drickchoklad på pinne

Gardini har tidigare vunnit priser på chokladtävlingar för deras kakaopulver-blandningar. Nu kommer deras nya choklad som smidigt blandas ut i varm mjölk eller vatten.

 

Mjölkchoklad på pinne

En mildare choklad för de som inte vill ha chokladen så stark.

Kakaohalt: 32 %. Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), äkta vaniljextrakt. Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av hasselnöt.

 

Mörk choklad på pinne

En lite mörkare choklad att blanda ut i din dryck. Chokladen innehåller 62 % kakao, så den har en balanserad mörk chokladsmak.

Kakaohalt: 62 %. Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, äkta vaniljextrakt. Innehåller sojalecitin (GMO-fri). Kan innehålla spår av hasselnötter och mjölkprotein.

 

Gör så här

För att blanda ut chokladen på ett snabbt och smidigt sätt,

häll upp lite varmt vatten i koppen, börja blanda chokladen och hjälp gärna till genom att trycka den lite lätt mot kanten på koppen. När du rört runt i någon halvminut, så kan du tillsätta resten av vattnet, eller om du föredrar varm mjölk, som ger en fylligare och rundare smak.

 

 

Sex olika sockerfria choklader

 

 

Gardini _sockerfri _mork _yoghurt _choklad _Beriksson _web

54 % med yoghurt – en mörk sockerfri choklad med syrlig yoghurt. Chokladen innehåller maltitol istället för socker. 50 gram

 

Gardini _sockerfri _mork _havssalt _choklad _Beriksson _web Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web

54 % med havssalt från Cervia – en mörk sockerfri choklad med mild sälta från Cervia. Chokladen innehåller maltitol istället för socker. 50 gram

 

Gardini _sockerfri _mork _70_choklad _Beriksson _web

70 % – En mörk sockerfri choklad. Chokladen innehåller maltitol istället för socker. 50 gram

 

Gardini _sockerfri _mork _choklad _Beriksson _web

 54 % – En mörk choklad 54 % kakaohalt. Chokladen innehåller maltitol istället för socker. 50 gram

 

Gardini _sockerfri _mork _kaffebonor _choklad _Beriksson _web

54 % med kaffebitar – en mörk choklad 54 % kakaohalt med kaffebitar. Chokladen innehåller maltitol istället för socker. 50 gram

 

Gardini _sockerfri _mjolk _choklad _Beriksson _web

 32 % mjölkchoklad – en krämig mjölkchoklad utan socker. Chokladen innehåller maltitol istället för socker. 50 gram

 

 

Julprodukter

 Gardini _chokladbollar _choklad _Beriksson _web

 

Till jul erbjuder Gardini choklad-julgranskulor som kommer blandat. Vit choklad som är målade med mjölk- och mörk choklad, mjölkchoklad som är målad med mörk och vit choklad samt mörkchoklad som är målad med vit och mjölkchoklad. De väger 35 gram/st.

   Gardini _julgranskula 3_choklad _Beriksson _web      Gardini _julgranskula 2_choklad _Beriksson _web       Gardini _julgranskula 4_choklad _Beriksson _web        

 

 

 

 

 

 

 

Påskprodukter

 

Gardini _agg _praliner _web

 

Krämiga chokladpraliner med olika smaker. Du kan köpa dem styckvis eller i presentpåse med sju stycken äggpraliner.

 

Krämiga chokladäggpraliner. Välj mellan smakerna:

*Mjölkchoklad med havssalt (ljusblå)

*Mörk choklad med havssalt (mörkblå)

*Mörk choklad med pistagecréme (ljusgrön)

*Mörk choklad med kaffesmak (brun)

*Mörk choklad med hallonsmak (rosa)

*Mörk choklad med mint (mörkgrön)

*Mörk choklad med hasselnötscréme (brun)

 

Chokladäggen väger 16 gram.

 

 

Gardini _agg _ask _choklad _web

 

Chokladägg med havssalt i tråg (blå förpackning) 

I den här presentförpackningen får du två mjölkchoklader och två mörka choklader med milt havssalt från Cervia. 140 gram (35 gram/st).

 

Gardini _chokladagg _chokoart _Beriksson _web

 

Choko art

Chokladägg med vit, mjölk och mörk choklad som är dekorerad med choklad i olika toner. 35 gram.

 

 

Gardini _nougatagg _chokladpraliner _Beriksson 2_web

NYHET – Nougatägg

Krämiga nougapralin-ägg från Gardini i tre olika utföranden: vit, mjölk och mörk choklad. Ca 16 gram.

 

 

 

 

Media

 

Bildmaterial

Vill du ladda ner bilder från Gardini, klicka här. (har du önskemål eller frågor om Gardini, mejla gärna markus(at)beriksson.net.

  

Läs om Gardini i media

Spot and Tell har med Gardinis mjölkchoklad med salt och lakrits på listan över 7 chokladkakor som "förtjänar lite extra utrymme", läs om det här.

Spot and Tell fyller croissanter med chokladcréme med lakrits och salt, se inlägget här.

Spot and Tell lagar pannkakor och njuter av chokladcréme med lakrits till, klicka här.

Stocholm Tea House doppar jordgubbar i chokladcréme, läs mer här.

Livets goda skriver om Bon bon cremino, klicka här.

Instagraminlägg med Cremino, klicka här.

Gardini Speziali i Chokladbloggen, klicka här.

Gardinis serie Speziali i tidningen Livets Goda, klicka här.

Gardini Speziali ingefära, läs om det i Livets goda här.

Cremino på Choco bean, klicka här.

Choklad med lakrits och chili på Choco bean, klicka här.

99 beers (Allt om mat), klicka här.
Norrköpingsguiden, klicka här.
Örebroguiden, klicka här.
    
Gardini _brutna _chokladbitar _kardemumma _delikatesser _distribution _Beriksson _web
     
Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web