Logo _bondolfi _kaffe _kafe _italienskt _distribution _Beriksson

 

Kaffe och tradition från Bondolfi i Rom (IT)

 

Bondolfi -boncaffe -espressokoppar -kaffe -Beriksson -web

 

Pietro Bondolfi flyttade från Schweiz till Italien, hemlandet för konst och kultur 1855. Men det var hans son Edoardo som fick igång kaffeverksamheten på riktigt i sin kaffebar på Via Alessandria med sin fru Elisa. 1956 startade de Tendenzabar på Via Catellassare i Fregene, vilken du fortfarande idag kan besöka. 1960 började sedan Edoardo och hans son Gianfranco rosta kaffebönor. 

För att se var du kan köpa produkter från Bondolfi Boncaffé, klicka här.

Sommar 6-ekologisk -choklad -distribution -Mailutskick -nyhetsruta -Beriksson 2-web

Kaffe + Yuzu

Vi presenterar lagom till sommaren den friska och smakrika drycken Kaffe+Yuzu. En frisk och svalkande dryck med en mildare beska än kaffe tonic.

 

Gör så här

Gör en dubbel espressoshot och låt den svalna, alternativt använd kallbryggt kaffe. Häll upp ca 5-8 cl kaffe och toppa upp med kolsyrad yuzu ingefära så du får ca 1/4 kaffe/yuzu. Använd citron- och limezest som dekor. Använd gärna kaffe med majoriteten Arabicabönor som ger ett mjukt syrligt kaffe, som passar bra mot yuzuns friskhet. Läs mer om Sansu Yuzu här.

Sansu -Yuzu -Bondolfi -kaffe -yuzu -Beriksson -web

 

Bondolfi Boncaffe _kopp -kaffe _liten -Beriksson

 

Bondolfi _jazzband

Bondolfi -boncaffe -koppar -orange -bonor -Beriksson -web

 

Kaffekoppar orange/vita

Kopparna som du ser ovan håller på att sälja slut men vi har fortfarande kvar några fåtal. De finns att välja på som espressokoppar och cappuccinokoppar och tillhörande assietter.

Bondolfi -espressokoppar -espresso -kaffe -Beriksson -web

 

Idag leder Carola verksamheten med sina systrar Pamela, Lucilla och deras söner.

Bondolfi erbjuder kaffe med glädjefull design inspirerad av Roms kulturliv. De rostar kaffe med allt från 100 % arabica till 20% arabica / 80% robusta. Deras kvalitetsmedvetenhet är tydlig och de gör urvalsprover så fort en ny laddning av kaffebönor har anlänt till produktion, allt för att kunna fortsätta erbjuda en förstklassig kaffeupplevelse. 

 Bondolfi _kopp _kaffe _italienskt _design _Beriksson _web

På Bondolfi anser man att det inte finns någon skillnad mellan kaffe och konst. Glädje, njutning är viktigt att uttrycka på många olika sätt. De samarbetar även med olika konstnärer som exempelvis har gjort deras färgstarka koncept med kopparna i regnbågens kulörter men de säljer även jazzskivor med deras favoritmusiker.

 Bondolfi _alla _koppar _ovan _kaffe _espresso _cappuccino _beriksson

Som en jazzorkester strävar de ständigt efter en bättre symfonisk upplevelse. Deras blandningar ändras undan för undan då de inte kan motstå strävan mot att kunna brygga ännu godare kaffe. Även deras fina koppar, glas, sockerpåsar och mycket mer är i samma lekfulla stil och finns att köpa.

  

Bondolfi _popart _logo _espresso _italiano _Beriksson 

 

 Bondolfi Boncaffe _koppar _kaffe _distribution _lifestyle _Beriksson 3_web

 

Bondolfi _kaffe _kafe _socker _distribution _italienskt _Beriksson

 

 

Bondolfi -boncaffe -espressokoppar -maskin -Beriksson -web

 

 

Bondolfis kaffesorter

     

 Bondolfi Boncaffe _ekokaffe _boneco _kaffe _Beriksson _web

 

Bio Bon – 75 % Arabica / 25 % Robusta – hela bönor – 1000 g

Bondolfis kaffenyhet är ekologiska certifierade kaffebönor, med 75 % Arabicabönor och 25 % robustabönor. Det är ett kaffe med en balanserad och fyllig smak. Kaffebönornas ursprung är en blandning av Etiopien, Honduras, Peru och Guatemala

 

 

 

 

 Bondolfi Boncaffe _kaffe _distribution _italienskt _kaffe _robusta _arabica _Beriksson _bonelite

Bonelite (vit) – 60/40 – hela bönor - 1000 gram

Efter många år av testande har Bondolfi hittat den optimala blandningen, Arabicabönan från Centralamerika ger en lätt syrlighet medan de afrikanska och colombianska bönorna ger mer intensiva aromer. Det är ett kaffe med en delikat och fyllig kaffesmak med en chokladig bakgrundssmak och starka blommiga noter. Kaffet är en blend av 60 % Arabica och 40 % Robusta.

Framträdande karaktär: mjuk, låg bitterhet, mycket sötma, kraftfull syrlighet, mellanrund kropp(rundhet), mycket chokladsmak, blommigt, Kraftfull doftintensitet. 

 

 

Bondolfi Boncaffe _kaffe _distribution _italienskt _kaffe _robusta _arabica _Beriksson _gron

Grön – 50/50 – hela bönor –1000 gram

Detta är en blend av de mest delikata colombianska Arabicabönorna och den bästa höghöjds-Robustan från Asien. Denna blend är särskilt passande för att förbereda en stark och robust brygd som balanserar med en mjuk och delikat eftersmak. 50 % Arabica och 50 % Robusta.

Framträdande karaktär: Mjukhet, låg bitterhet, mellan sötma, medelmycket kropp (rundhet), mild chokladsmak och blommig fruktighet, medelmycket doftintensitet.

 

 

 

Bondolfi Boncaffe _kaffe _distribution _italienskt _kaffe _robusta _arabica _Beriksson _orange 

Orange – 30/70 – hela bönor – 1000 gram

Detta är en välstrukturerad blend med en perfekt kombination av Arabica och Robustabönor. Arabican kommer från Central och Sydamerika och är utvalda för att ge de perfekta intensiva aromerna till din brygd. Den tjocka och mjuka creman som utvinns ur den indiska Robustan ger ett stort välbehag till dina smaklökar. Blandningen är 30 % Arabica och 70 % Robusta.

Framträdande karaktär: Stor mjukhet, låg bitterhet, låg sötma och syrlighet, mycket kropp (rundhet), medelmycket chokladsmak, låg blommig fruktighet, medel doftintensitet.

 

 

 

 

 Bondolfi Boncaffe _kaffe _italienskt _distribution _Arabica _Beriksson

vit – 100 % Arabica – färdigmalet kaffe – 250 gram

Detta är en blend av de bästa Arabicabönorna och ger milda och och fina smaker.

Framträdande karaktär: stor mjukhet, låg bitterhet, medel sötma, medel syrlighet, liten kropp (rundhet), lite chokladsmak och blommig fruktighet, medel doftintensitet.

 

Bondolfi Boncaffe _kaffe _italienskt _distribution _oro _Beriksson

Guld – 65/35 – Färdigmalet kaffe – 250 gram

En välbalanserad blandning av Robusta och Arabica, med lite mer av Arabican, 65 %. För den som vill ha en mjuk och fin smak med lång eftersmak, mer syrlighet i kaffet men ändå en fyllighet och rundhet. 

 Bondolfi Boncaffe _kaffe _italienskt _distribution _Rosso _Beriksson

Röd – 45/55 – Färdigmalet kaffe – 250 gram

Detta kaffe är med 55 % Robusta kaffet för den som vill ha lite fylligare och kraftfullare kaffe. Med de afrikanska och asiatiska Robustan får kaffet en lång och djup smak med toner av choklad och rostat bröd. En utmärkt balansering av kraftfull smak och mildhet.

Bondolfi _kaffe _kafe _socker _distribution _italienskt _Beriksson 

 

 

Kaffekoppar

 

Bondolfi _Boncaffe _koppar _kaffe -distribution _assietter _lifestyle _Beriksson 2_web

 

 

Kaffekoppar helfärg

Du kan köpa kopparna ovan både som espressokoppar och cappuccinokoppar. De kommer då sex i varje låda med sex olika färger på koppar och assietter. Färgerna ser du ovan.

 

Bondolfi -espressoglas -kaffebonor -Beriksson -web

 

Espressoglas

Du kan köpa små genomskinliga espressoglas som gör att du ser drycken på ett elegant sätt. Glasen kommer sex stycken i en låda. 

 

Bondolfi -boncaffe -koppar -orange -bonor -Beriksson -web

Kaffekoppar orange/vita

Kopparna som du ser ovan håller på att sälja slut men vi har fortfarande kvar några fåtal. De finns att välja på som espressokoppar och cappuccinokoppar och tillhörande assietter. 

 

Bondolfi _bricka _Beriksson -web

 

Visste du att:

enligt en gammal legend var kaffeplantan upptäckt av en händelse i en region i Etiopien kallad Kaffa. Det var en herde vid namn Kaldi, som lade märke till att flocken med får blev särskilt livlig då de åt löv och bär från en särskild buske. Han smakade dem också och insåg vad det var han just sett. Detta är en av många historier om hur kaffet upptäcktes. Ordet kaffe kommer dock från arabiskans Qahwa, som innefattar kaffe, vin och alla andra drycker som görs av växter.

 

Bondolfi _espressokopp -maskin _Beriksson -web

 

Media

 

Bildmaterial

Vill du ladda ner bilder från Bondolfi, klicka här. (har du önskemål eller frågor om Bondolfi, mejla gärna markus(at)beriksson.net.

 

Läs om Bondolfi

På Dining and Cooking, klicka här

 

Bondolfi Boncaffe _kaffe _italien _Logo -San -Pietro -svart _Vitt _kafe _kaffe _distribution _Beriksson 

Utsikten från Bondolfis kafé i rom.

 

 

Bondolfi _meny _kafe Beriksson -web

 

Bondolfi -espressokoppar -espresso -kaffe -Beriksson -web