Mousserande hantverksdrycker från Milano (IT)

 Baladin _melazen _bredd _dryck _ingefara _Beriksson _web

Kolsyrad dryck med äpple och ingefära

Vårens dryckesnyhet från Baladin är en mjukt kryddig äppledryck med citron och ingefära. Den mjuka och runda äpplesmaken balanserar väl mot en kryddig ingefära som leker med smaklökarna. Drycken är god som den är eller genom att blanda en god cocktail med.

 

 Baladin _Ginger _uppdukat _servering _distribution _Beriksson 2_web

 

Baladins produkter har inspirerats av nostalgi från grundarnas unga år. De strävar efter att framställa naturliga produkter som tar avstamp i traditioner och gamla recept men tillför samtidigt nya idéer och sätt att erbjuda produkterna på. Därför är det viktigt för Baladin att visa respekt för jorden och det som den erbjuder, för att man ska kunna fortsätta framställa det som ger oss mening och energi. 

 

För att se var du kan köpa produkter från Baladin, klicka här. 

Baladin _italienska _drycker _kafe _servering _restaurang _delikatesser _naturligt _distribution -ingredienser _beriksson _web

 

"Ett enkelt recept kan ha en stor potential genom olika smakkombinationer."

-Teo Musso

 

Baladin _italienska _drycker _ovan _distribution _kafe _servering _italien _delikatesser _farg _design _Beriksson _web

  

Baladins kolsyrade drycker är balanserade italienska läskedrycker med härliga smaknyanser. De innehåller endast naturliga råvaror såsom ingefära, äpple, kolanöt, apelsinskal, citronskal och kinesisk rabarber och dessa ger också de starka, klara färgerna till dryckerna. Baladins drycker balanserar väl mellan sötma, beska och syrlighet. De bygger på samma tanke som en öl eller ett gott vin: en god dryck med balanserade och goda smaker. 

Baladin -spegel -dryckessortiment -Beriksson -web 

Dryckerna Spuma Nera och Ginger innehåller mer beska, örtighet och kryddighet och Kola och Cedrata är mer sötsyrliga. MelaZen är en dryck med balans mellan äpplets sötma och ingefärans kryddighet. De är utmärkta att blanda drinkar på, men passar perfekt som en alkoholfri dryck för att förhöja middagsupplevelsen! 

Baladin _flaskor _drycker _lifestyle _Beriksson _web

 

Sortimentet

 

 

   Baladin _Mela Zen _dryck _Beriksson _web

 

Mela Zen –en mjukt kryddig kolsyrad dryck med äpple och ingefära

En mjukt kryddig äppledryck med citron och ingefära. Den mjuka och runda äpplesmaken balanserar väl mot en kryddig ingefära. 

Ingredienser: vatten, rörsocker, citronjuice, naturligt extrakt och infusion av bittra och söta apelsinskal, kryddor, ingefära, äpple, koldioxid.

25 cl.

 

 

        Baladin _Cola _Beriksson   Baladin _cola _etiketter _italienska _drycker _naturligt _ingredienser _delikatesser _gourmet _kafe _servering _restaurang _bar _Beriksson _web

 

Kola – en naturlig kola som är 100 % fair och helt naturlig
En naturlig kola utan färgämnen och tillsatser som produceras av kolanöten. Nöten kommer från Sierra Leone och odlingarna stöttas av Slow Food presidio som arbetar för naturens mångfald och för att fler ska kunna njuta av den goda och rena maten. Den röda färgen är den naturliga färgen från kolanöten.

Denna passar att dricka till: amerika-inspirerade kolgrillade hamburgare med fyllig barbequesås. 

Om du vill blanda drinkar med Kola, använd vit rom och två stora limeklyftor och en massa is. Det blir en underbar klassisk cuba libre med naturliga ingredienser.

Ingredienser: vatten, rörsocker, naturligt extrakt från citron, apelsin, Chinotto från Savona, kolanöt från Kenema (Presidio Slow Food), kryddor, surhetsreglerande ämne: citronjuice, fosforsyra, koldioxid.

25 cl

 

Kolanöt, vad är det?


Visste du att trots att trots att det säljs stora mängder kola i världen så är det svårt att få tag på kolanötter, eftersom det knappt säljs några. Baladin samarbetar i detta projekt med Slow Food Presidio för att kunna köpa kolanötter till ett rättvist pris. Kolanötterna till denna drycken kommer från Kenema Slow Food Foundation for biodiversitets-projects i Sierra Leone. Pengarna för råvarorna samt den bonus som bönderna får för varje såld Baladinflaska hjälper till att bygga upp samhället i detta en av världens fattigaste länder. Kolanötten eär en tropisk frukt och finns i västra Afrika och framförallt i Sierra Leone,i Kenemaregionen. 

 

 Baladin _Cedrata _BerikssonBaladin _cedrata _italienska _drycker _naturliga _ingredienser _ravaror _servering _kafe _restaurang _bar _spa _retro _dansksodavann _etikett _Beriksson _web

 

Cedrata – En smakresa genom svunna tider.
Smaken som vårt minne aldrig släpper men inte har upplevt för en lång lång tid. En sötsyrlig kolsyrad dryck med sukatcitroner från Kalabrien. Dryckens färg kommer från citrusskalen.

Denna passar att dricka till picnickens potatissallad med grillad kyckling eller ugnsbakad lax.

Om du vill blanda drinkar med Cedrata, mixa med vodka, lite limoncello och ett par färska myntablad till en läskande longdrink som är perfekt för sommaren.

Sukatcitronen, cedraten eller äkta citron är förlagan till dagens citron, dvs så som den var innan citronen förädlades fram.

Ingredienser: vatten, rörsocker, juice av kalabriska citroner från Diamantekusten, naturligt extrakt från sukatcitron, acerolajuice, koldioxid.

25 cl

 

 

 Baladin _Spuma Nera _BerikssonBaladin _Spuma _etikett _italiensk _lask _kafe _distribution _Beriksson _web

 

Spuma nera – En söt/besk kolsyrad dryck med en örtig smak.
Drycken innehåller kinesisk rabarber, apelsinskal, kryddor och vanilj. Den har en viss örtighet och kryddighet som påminner om bitters såsom Jägermeister och Fernet. En unik och härlig dryck som växer för varje gång du smakar den! Spuma nera är en traditionell dryck från italien och den har kallats "modern" av alla chinotto-drycker.

Denna passar att dricka till en höstig mustig köttgryta på högrev med lagerblad och rotsaker 

Om du vill blanda drinkar med Spuma nera så smakar det underbart tillsammans med mörk rom, Cointreau och limejuice.

Ingredienser: vatten, rörsocker, Chinotto (Citrus myrtifolia), den röda delen av rabarberroten, vanilj och apelsinskal, koldioxid.

25 cl

 

 Baladin _Ginger _BerikssonBaladin _ginger _etikett _italienska _drycker _lask _distribution _gourmet _delikatesser _servering _kafe _Beriksson _web

 

Ginger – En söt/bitter kolsyrad dryck med apelsinskal I.G.P (ursprungsskyddade) från Gargano.
Drycken påminner om Campari. Dryckens färg kommer från apelsinskalen. Den innehåller även vanilj och kryddor.

Denna passar att dricka till asiatisk lättare mat som kryddig pad thai eller fräsch papayasallad med mynta och chili. 

Om du vill blanda drinkar med Ginger, häll gin och apelsinjuice och toppa med Ginger för en fantastisk fördrink

Ingredienser: vatten, rörsocker, citronjuice, naturligt extrakt från bittra och söta apelsinskal, kryddor, vanilj, bittra örter, koldioxid. 

25 cl

 

 

Baladin _dryckessortiment _Beriksson -web

 

  

Baladin _italienska _drycker _backar _2_lask _soda _cola _kola _naturligt _ingredienser _retro _kafe _Beriksson _web 

 

Baladin _olpraliner _massa _choklad _chokladdistribution _italien _birrabaladin _delikatesser _Beriksson _web 

 

 Baladin

 

Logo -new -BIBITE-_baladin _drycker _lask _cola _naturlig _kola _italienska _delikatesser _retro _design _farg _beriksson _web

 

Ladda ner bilder från Baladin genom att klicka här.

 

 

Levaochbo -feb 2017-Marou -Mathez -Baladin -yuzu -Beriksson -web

 

 

Läs om inlägg om Baladin här:

Baladin är uppdukat i tidningen Leva och Bo 11 februari 2017 (se bild ovan)

Läs krönikan om Baladin på Solo Italias blogg, klicka här.

Katarina Skatt skriver om Baladins drycker, klicka här.

Dining and Cooking dricker Baladin till grillat, klicka här.

Stockholm Tea House dricker Baladin till Meze, klicka här.

Mitt kök skriver om Spuma Nera, klicka här.