En smakresa i ett outforskat chokladland (VN)

Marou _map _A4_2016_mork _choklad _Beriksson _web 

  

Marou, Vietnams första premiumchoklad, började som en dröm och ett äventyr, och är idag ett av världens mest uppmärksammade och prisbelönade chokladmärken. Med rötterna i fransk kvalitetstradition leder Marous single origin-choklad oss genom Vietnams djungler till dimhöljda högländer, vita sandstränder och ända till Mekongflodens delta. En oöverträffad smakupplevelse som i varje bit låter oss upptäcka ett tidigare outforskat chokladland.

 

Marou _redskap _kakao _Lam Dong _Beriksson _web

 

 

Marou -kokosmjolk -choklad -Vietnam -Beantobar -Beriksson -web  Marou -kokosmjolk -choklad -Vietnam -Beantobar -Beriksson -web  Marou -kokosmjolk -choklad -Vietnam -Beantobar -Beriksson -web  Marou -kokosmjolk -choklad -Vietnam -Beantobar -Beriksson -web    

Mörk mjölkchoklad med kokosmjölk 55 % kakaohalt

Ett grönskande tak av kokospalmer skimrar över Mekongdeltat i provinsen Ben Tre. Under grenverket frodas Trinitariokakao-bönorna, i skuggan av kokosnötterna som uppskattas för dess sötma. Tillsammans skapar kakaon och kokosmjölken en enastående laktosfri mjölkchoklad med smak av kola och kassiakanel, som dröjer sig kvar länge.

55 % kakaohalt. 80 gram.

 

Ingredienser: Kakaobönor och kakaosmör (55 %), rörsocker (27 %), kokosnöt-mjölkpulver (18 %).

Soja-, gluten-, nöt- och mjölkfri.

 

Marou -kokomjolk -ljus -choklad -Beantobar -Vietnam -Beriksson 11-web

 

Marou -kokosmjolk -drickchoklad -Beriksson 2-web

Vill du testa att göra en Ben Tre kokosmjölkchoklad?

Tycker du om Marous nya kokosmjölkchoklad så mycket att du vill testa att dricka den? Då kan du använda dig av chokladen Ben Tre 78 %, där samma kakao används, och blanda ut den med het kokosmjölk för att få en drickchoklad á la Saigon. Gör så här:
Använd en Marou Ben Tre 24 gram (eller bryt upp en 80 grammare i motsvarande ca 24-30 gram choklad i ett litet glas (kopp) för ca 1-2 dl dryck. Använd kokosmjölk och värm den och fyll sedan upp behållaren och blanda ut chokladen. Voíla och du har fått en kokosmjölkchoklad á la Saigon och provinsen Ben Tre 

 

Marou _sortiment _Choklad _Beriksson _web

 

Här kan du se en kort film om vilka Marou är

 

Marou _urvalsprocess _choklad _vietnam _beantobar _Beriksson _web

 

Marou _kakao _kakaobonor _Lam Dong _Beriksson _web  

 

 

Marou _Presentaskar _samlat _Beriksson _6_hemsa 

 

Nyhet – Presentaskar med chokladbitar

Marou har nu skapat nya snygga förpackningar med deras fem första chokladsorter. I varje ask finner du 20 stycken tunna chokladbitar. De är eleganta att servera på en provning och lämpar sig utmärkt att ge bort som present. Asken innehåller 80 gram och 20 bitar per ask. Finns i varianterna 70 % Tien Giang, 72 % Dong Nai, 74 % Lam Dong, 76 % Ba Ria och 78 % Ben Tre.

Marou _Presentask _Lam Dong _Beriksson _web

 

Marou _napsaskar _Beriksson _web

 

Marou _lifestyle _chokladkaka _uppskuren _vietnam _beantobar _distribution _Beriksson 2_web

 

Marou är medlemmar i organisationen Direct Trade. Läs mer om organisationen genom att klicka här. Alternativt läs mer om Direct Trade längst ner på denna sida.

 

Direct Cacao _Marou _Beriksson _web

 

 

Vill du köpa Marous choklad?

För att se var du kan köpa produkter från Marou, klicka här.

 

Marou _prisbelontchoklad _Vietnam _Beriksson _web

Fler priser till den vietnamesiska chokladen

Marou har vunnit priser på de flesta chokladtävlingar, och många stora övriga kulinariska tävlingar. Under 2016 vann Ba Ria 76 % och Dak Lak 70 % priser på Great Taste Awards i England. Dessutom vann Treasure Island silver och Dak Lak vann brons på Academy of Chocolate Awards. Faktum är att varenda choklad i serien utom en är prisbelönad. Smaka själv så förstår du!

 

 Marou _choklad _vietnam _gourmet _delikatesser _distribution _Beriksson _web

 

Följ med i jakten på den bästa kakaon

Följ med Samuel och Vincent i deras jakt på kakaobönor av den bästa kvaliteten i vietnams jungel, klicka här för att se filmen. 

 

Marou _jeep _choklad _vietnam _premium _beantobar _distribution _Beriksson _web

 

Marou _choklad _Vietnam _Beriksson _web 

Drömmen om Vietnamesisk choklad

Marou är drömmen som gick i uppfyllelse, att framställa vietnamesisk högkvalitativ mörk choklad. De kombinerar den franska chokladtraditionen med vietnamesiska högkvalitativa ingredienser. Vietnams kakaohistoria startade under sent 1800-tal, men föll i glömska under många år, för några få år sedan startade Marou sin mission: att Vietnams kakao sa bli erkänt för dess höga kvalitet.

  Sam _vincent 4_choklad _premium _beantobar _distribution _Beriksson _web

 

Marou _chokladbitar _vietnam _prisbelont _premium _beantobar _web

   

Marou faiseurs de chocolat startade sin chokladproduktion för några få år sedan men deras vackra chokladkakor har redan fått spridning i franska Elle och Vogue samt genom ett samarbete med tidningen Wallpaper erbjuder de en särskild Wallpaperchoklad i begränsad utgåva. Den rena chokladen från Marou produceras från böna till chokladkaka i Vietnam. Kakaobönorna är uteslutande av sorten Trinitario som odlas småskaligt av kakaobönder i Mekongdeltat, sluttningarna vid Annamitics vidder och det centrala höglandet. Chokladkakorna produceras i Saigon och packas för hand in i de förgyllda tapetmönstrade pappersförpackningarna. 

Marou _Saigon _red

Kakao och rörsocker

Chokladen är en ren produkt som endast består av kakao och rörsocker men trots att chokladen har en minimal innehållsförteckning erbjuder de nio chokladkakorna en stor smakvariation. Detta uppstår eftersom plantagen har olika jordmån, klimat och ytterliga faktorer som påverkar den komplexa kakaofruktens mognad och smak. Marous nio chokladkakor döps efter de plantager som kakaon odlas på, nämligen Tien Gieng (2 st), Dak Lak, Dong Nai, Lam Dong, Bentré, Baria, undantagen Treasure Island och Heart of Darkness som båda är från ön Tan Phu Dong. Kakaohalten varierar mellan 70-85 % kakaohalt.

Kakaoplantan introducerades i Indokina i slutet på 1800-talet men föll snart i glömska för omvärlden. Vietnam är åter redo att erbjuda delikat choklad och denna gång i kombination med fransk chokladkunskap och i samarbete med den kreativa designbyrån Rice Creatives.

Marou _kakaofrukter _choklad _beantobar _premium _distribution _vietnam _web

 

 

Utan risk för spårämnen

När du köper en Marouchokladkaka så finns det ingen risk för spår av nötter, mjölk eller soja. På det sättet kan alla chokladälskare äta dessa smakrika chokladkakorna.

 

Marou _map _A4_2016_mork _choklad _Beriksson _web

 

Ovan ser du de sex plantagen som Marou köper kakao från: Tien Giang, Bentre, Dong Nai, Ba Ria och Lam Dong. Det senaste året har de även köpt kakao i liten skala från en familj på ön Treasure Island som ligger längst ut i Mekong Deltat.

Marou _choklad _web 

 

Marou _Samuel _kakaotrad _Lam Dong _Beriksson _web

  

Marou _Samuel _Vincent

Samuel och Vincent kvalitetstestar Trinitariobönor.

 

Marou _display _choklad _2016_Beriksson 4_web

 

Marous chokladsortiment

 

Marou _Sortiment _2015_choklad _Vietnam _Single Origin _Beanto Bar _distribution _Beriksson _web

 

    

Marous grundserie på fem chokladkakor finns både i 100 grams chokladkaka och en läckert tunn 24 grams kaka.

Marou _provkitt _choklad _vietnam _kakao _choklad _beantobar _mork _choklad _chokladprovning _Beriksson _web

Du kan finna de små 24 grammarna som ett chokladprovningspaket för en större upplevelse. Smakbeskrivningar och dryckestips hittar du nedan.

 

Marou _Presentaskar _samlat _Beriksson _6_hemsa

En nyhet under 2016 är de tunna chokladbitarna som paketeras i en snygg presentask, som innehåller 20 st chokladbitar som du kan lägga fram på tallriken som dessert eller använda till chokladprovningen. Varje ask innehåller 80 gram choklad. De varianter som finns är de fem ursprungliga: 70-78 % kakaohalt.

 

Marou _Presentask _Lam Dong _Beriksson _web

 

Dak Lak 70 % kakaohalt

Marou _Dak -Lak _choklad _Beanto Bar _Vietnam _beriksson _web 

Doft: Diskret jordig doft med viss blommighet och karamell

Smak: Fyllig men ändå mjuk smak av rostade mandlar och karamelliserat socker som får sällskap av syrlig persika och dova, kryddiga kakaonoter i eftersmaken.

Passar till: Amrut fusion ger toner av rostade ekfat, grillad mango och cashewnötter

Glenkinchie 12 yo ger toner av vanilj, persika och hasselnötter

 

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaobönorna köper de från området Dak Lak.

 

Historien om Marou Dak Lak: En vacker dag under 2014 sökte kakaobonden herr Quang upp killarna på Marou för att stolt visa upp kakaon som han han odlar i provinsen Dak Lak. Buôn Ma Thuột-platåen var tidigare känd för dess fina odlingar av kaffe och peppar som introducerades på platsen av fransmännen för över 100 år sedan. Dak Lak är den mest nordliga provinsen i Vietnam som ger möjlighet att odla kakao i dess relativt milda tropiska klimat, med en fertil basaltjord och en medelhöjd på 650 meter över havet. Alla dessa komplexiteter kombinerat med Trinitario-kakaoobönorna, bidrar till dessa komplexa och mångfacetterade smakegenskaper.

Ladda ner bilder på Dak Lak här.

 Mr Quang _Dak Lak _choklad _Direct Trade _Marou _Beriksson _web

 På bilden ser du kakaobonden mr Quang tillsammans med Samuel och Vincent.

 

 

Tien Tiang 70 % kakaohalt – Silvermedaljör på International Chocolate Awards 2015 

Marou _choklad _kakao _Vietnam 70_Beriksson _web

 

Marou _Tien Giang _International Chocolate Awards _choklad _Beriksson _web

 

 

Doft: jordig, med en fruktig syrlighet 

Smak: jordig, går över i en grön fruktighet, omogna bananer, grön paprika, mango, jordgubbig syrlighet 

Avnjut med drycker såsom:

Auchentoshan Springwood. Ger toner av pistage och vetebröd.

Redbreast 12 yo Irish whiskey. Ger toner av maltsötma, muskot, peppar. 

 

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaobönorna köper de från området Tien Giang.

 

Tien Giang finns som chokladkaka på 24 eller 80 gram. Och som presentask med chokladnaps (20 chokladbitar). 

 

Marou _Presentask _Tien Giang _Beriksson -web

 

Mr Lau _Tien Giang _Direct Trade _choklad _Marou _Beriksson _web

 På bilden ser du kakaobonden mr Lau som odlar kakaon till Marous choklad i provinsen Tien Giang.

 

Dong Nai 72 % kakaohalt 

Marou _choklad _kakao _Vietnam 72_Beriksson _web 

Doft: Mjukt blommig doft med hasselnötter, ananas och mockakaffe i bakgrunden

Smak: Krämiga kakaonoter, ananas, kryddnejlika och kanderade apelsinskal

Avnjut till drycker såsom:

Glenlivet 15 yo

Glengoyne 21 yo

Klichoman Machir bay

Springbank 15 yo

 

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaofrukterna köper de från området Dong Nai. Denna kakao fermenterar och torkar Marou själva.

 

Dong Nai finns som chokladkaka på 24 eller 80 gram. Och som presentask med chokladnaps (20 chokladbitar).

 

Marou _Presentask _Dong Nai _Beriksson -web

 

Mr Toan _Dong Nai _Direct Trade _Choklad _Marou _Beriksson _web

 

 På bilden ser du kakaobonden mr Toan med familj, som odlar kakaon till Marous choklad i provinsen Dong Nai.

 

I filmen nedan kan du se byggnationen av Marous första egna fermentationsstation i provinsen Dong Nai. Stationen är idag färdigbyggd och används till chokladen vars kakao odlas, jäser och torkas i provinsen Dong Nai, och som slutligen blir till den chokladkakan som heter Dong Nai 72 %.

Marou - Faiseurs de Chocolat : Presentation du projet "Centre de Fermentation au Vietnam" - English subtitles from Marou - Faiseurs de Chocolat on Vimeo.

 

 

 

 

Lam Dong 74 % kakaohalt

Marou _choklad _kakao _Vietnam 74_Beriksson _web

Doft: höstig som av regnvåt jord, kaffe, en viss kryddighet, svartpeppar 

Smak: Fyllig, syrlig smak med tydlig ton av vitpeppar, tobak, päron och citrus 

Avnjut med drycker såsom:

Glenlivet 12 yo. Ger toner av marsipan, vanilj och blåbär.

Highland 12 yo. Ger toner av kaffe, citrus, gröna bananer.

The Dalmore 15 yo. Ger toner av mörka bär, vanilj, nötter. 

The Macallan Fine oak 10 yo. Ger toner av kaksmulor, kaffe, mörka kakaotoner.

 

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaobönorna köper de från området Lam Dong.

 

Lam Dong finns som chokladkaka på 24 eller 80 gram. Och som presentask med chokladnaps (20 chokladbitar). 

 

Marou _Presentask _Lam Dong _Beriksson _web

Lam Dong _Kakaobonde _kakao _Choklad _Vietnam _Beriksson _web

Kakaobonden Mr Doai som odlar kakao i provinsen Lam Dong.

 

 Marou _Samuel _Vincent _Djungel _Kakao _Vietnam _Beriksson _web

 

Ba Ria 76 % kakaohalt

Marou _choklad _kakao _Vietnam 76_Beriksson _web

Doft: Mjuk, blommig doft med nypon och omogna jordgubbar, viss jordighet 

Smak: Mycket fruktig och syrlig, citron, ananas och mango, med viss kryddighet i eftersmaken 

Avnjut chokladen till drycker såsom:

Auchentoshan Springwood. Ger toner av mandel, tobak och citron.

The Yamazaki 10 yo. Ger toner av plommon, mörka körsbär, lavendel, med tobak i eftersmaken). 

Highland 12 yo. Ger toner av honungssötma, eukalyptus, tobak. 

 

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaobönorna köper de från området Ba Ria.

  

Ba Ria finns som chokladkaka på 24 eller 80 gram. Och som presentask med chokladnaps (20 chokladbitar). 

 

Marou _Presentask _Ba Ria _Beriksson -web 

 

MRDuc _Ba Ria _Marou _Direct Trade _Beriksson _web 

 På bilden ovan ser du kakaobonden mr Duc som odlar kakaon till Marous choklad i provinsen Ba Ria.

 

Följ med under en dag på en kakaofarm i provinsen Ba Ria i videon nedan

MAROU - A day at the cacao farm in Ba Ria from Marou - Faiseurs de Chocolat on Vimeo.

 

 

Ben Tre 78 % kakaohalt

Marou _choklad _kakao _Vietnam 78_web

Doft: Rund och fyllig doft av smörkola, mogen banan, kokos, nötter och mandarin 

Smak: Först fruktig syrlig som en mogen mandarin med smörkolanoter. Övergår i tyngre smaker av tobak, kokos, svart te och kakao. 

Avnjut chokladen till drycker såsom:

The Arran Malt 10 yo. Ger en söt fruktighet, karamelliserade persikor, kokos 

Glenmorangie Quinta ruban 12 yo. Ger toner av björnbär, sött te och kryddor 

Glenmorangie 10 yo. Ger noter av persika, smörkola, kryddor och nötter 

 

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaobönorna köper de från området Ben Tre.

 

Ben Tre finns som chokladkaka på 24 eller 80 gram. Och som presentask med chokladnaps (20 chokladbitar). 

Mr Son _Ben Tre _Direct Trade _choklad _Marou _Beriksson _web

 På bilden ser du kakaobonden mr Son som odlar kakaon till Marous choklad i provinsen Ben Tre.

 

 

 

 Marou _Baria _multi _choklad _Internationalchocolateawards _vietnam _distribution _Beriksson _web

 


Tien Giang 80 % kakaohalt – Wallpaper Edition 

Marou _Wallpaper _choklad _distribution _Beriksson _web 

Doft: Tydlig kakaodoft med toner av grönt gräs, mango, krusbär och passionsfrukt 

Smak: Tung och fyllig smak med mycket syra och tydlig fruktighet, vanilj, te, tobak och kaffenoter. 

Avnjut chokladen till drycker såsom:

Lagavulin 16 yo. Ger toner av kokos, cashewnötter, inlagda päron, avlägsen grillrök 

Springbank 10 yo. Ger jordiga tobakstoner, söt rök, jasmin 

The Arran Malt 10 yo. Ger toner av blommighet, nötter och en frisk ton av mint 

 

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaobönorna köper de från området Tien Giang.

 

Mr Lau _Tien Giang _Direct Trade _choklad _Marou _Beriksson _web

 På bilden ser du kakaobonden mr Lau som odlar kakaon till Marous choklad i provinsen Tien Giang.

 

 

Treasure Island 3/4 Cacao 

Marou _Treasure 3_choklad _kakao _Beriksson _web

Chokladen har en ytterst välbalanserad smak – mild men ändå fyllig med tydlig nötighet och viss sälta. Den mörka chokladen benämns 3/4 eftersom den innehåller 75 % kakaohalt. 

Doft: Fyllig doft av tobak, färska örter, mynta och lakrits

Smak: Tydligt nötiga noter av cashew och macadamia som följs av tobak, grönt te, lakrits och mer blommiga toner

Avnjut till drycker såsom:

Glenmorangie Signet

Longmorn 16 yo

Aberlour a'bunadh

Talisker Storm

 

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaobönorna köper de från området Tan Phu Dong (Treasure Island).

 

Marou _heartofdarkness _Treasure Island _choklad _Vietnam _Tan Phu Dong _Single Origin _Beantobar _distribution _Beriksson 4_web

 

Marou _heartofdarkness _Treasure Island _choklad _Vietnam _Tan Phu Dong _Single Origin _beantobar _distribution _Beriksson _web

Om Treasure Island

Treasure Island 3/4 kakao är en unik Single origin-choklad med välbalanserad smakprofil från Marou, faiseurs de chocolat. Kakaon odlas på en liten ö i den mäktiga Mekongflodens delta och på grund av dess ringa storlek och svårtillgängliga läge råder högst begränsad tillgång på det bruna guldet från den bördiga ön.

Treasure Island heter på vietnamesiska Tan Phu Dong, vilket betyder ”den nya rikedomen i öst.” Detta syftar på det gröna och frodiga landskapet på ön som möjliggör inkomsterna från kakao och honung som är en viktig näring för öns invånare. På grund av att honungsbina är känsliga för bekämpningsmedel tvingas även kakaofarmarna vara ytterst restriktiva i sin användning av sådana och kakaon är därför i stort sett ekologiskt odlad. Treasure Island är en liten ö långt ute på den vietnamesiska landsbygden och den går endast att nå med båt. En båttur till Treasure Island är som att uppleva en tidsresa till ett svunnet Vietnam då livet på ön förblivit i det närmaste oförändrat under flera decennier. Mekongflodens stadiga rytm styr fortfarande vardagen för öns bönder och motortrafiken på öns vägar är forfarande nästintill obefintlig.

Treasure Island ligger i utloppet där den mäktiga floden ansluter till Sydkinesiska havet. Mekongdeltats vatten är bräckt och på grund av de kraftiga tidvattensvariationerna når det salthaltiga flodvattnet stundtals kakaoträdens rötter och hjälper därigenom till att skapa den säregna och karaktärsfulla kakaosmaken.

 

Heart of Darkness 85 % kakaohalt  

Marou _heartofdarkness _choklad _Vietnam _Tan Phu Dong _Single Origin _Beantobar _distribution _Beriksson _web

 

International Chocolate Awards _Marou _2014_gold

 

Heart of Darkness skapades 2014 som en begränsad upplaga men vann guld på International Chocolate Awards 2014 och den var helt enkelt för god för att försvinna från chokladens värld. De har nu döpt chokladen vars kakao växer på skattkammarön: Dan Phu Dong, till Heart of Darkness. Smaka så förstår du varför.

 

Doft: Kryddig och inbjudande med cashewnötter, krispigt söta päron och mjuk marsipan

Smak: Fyllig med mustiga kakaonoter, följt av syrliga mörka bär, farinsocker och riven muskotnöt

Passar till: Spirit of Hven: Seven stars Phecda ger toner av solmogen aprikos och marsipan

Oban 14 yo ger toner av brända mandlar, digestivekex, lägereld och varm karamell

 

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaobönorna köper Samuel och Vincent från ön Tan Phu Dong (Treasure Island).

 

Ladda ner bilder på Heart of Darkness här.

 

Marou _kakaobonde _Treasure Island _choklad _kakao _Beriksson _web

Mr Cong som odlar kakao på Treasure Island (Tan Phu Dong) och som används i chokladerna Treasure Island och Heart of Darkness.

 Marou _kakaobonde _kakao _Lam Dong _Beriksson 2_web

  

Marou _Treasure Island _djungel _kakao _choklad _Beriksson _web

Bild på Treasure Island.

   

Treasure Island _bat _kakao _choklad _Beriksson _web

Båt på Treasure Island. 

 

Marous couvertyr – skapa unika chokladsmaker genom Marous Single Origenchoklad

Marou _couvertyr _vietnamesisk _choklad _Beriksson _web

Marous chokladcouvertyr för den som vill skapa chokladmästerverk finns att välja med 70 % med kakao från Tien Giang eller 65 % från So Co La Den. De väger 1000 gram.

Fair trade

Här kan du läsa en artikel om Marous perspektiv på Fairtrade och att de betalar ca 10 % mer än vad som motsvaras av Fairtrade. Klicka här för att läsa om detta.

 

 Direct Cacao _Marou _Beriksson _web

 

Direct Trade

Marou är medlemmar i en organisation som heter Direct Cocoa, det innebär att du kan vara säker på att de arbetar direkt med kakaobönderna och det inte finns några mellanhänder. Marou betalar ett kakaopris över marknadens standard, och det gör dem både för att kakaobönderna ska få rätt betalt, men också för att de då hjälper kakaobönderna att investera mer pengar i sina kakaofarmer, så att de hela tiden kan höja standard och kvalitet, vilket ger en choklad som bara blir godare och godare. För Marou så är det också viktigt att alltid vara där för deras kakaobönder och vara lojala kunder, så att bönderna får en kontinuitet och balans, samt även för att bygga upp ett förtroende till varandra. Läs mer om organisationen Direct Cocoa genom att klicka här. 

 

Här kan du se alla filmer om Marou:

 

Introduktion till Marou – en handgjord choklad och förpackning från Vietnam

Marou + *Wallpaper Magazine UK (with Japanese Subtitles) from Marou - Faiseurs de Chocolat on Vimeo.

 

Följ med under en dag på en kakaofarm i provinsen Ba Ria

'

 

I filmen nedan kan du se byggnationen av Marous första egna fermentationsstation i provinsen Dong Nai. Stationen är idag färdigbyggd och används till chokladen vars kakao odlas, jäser och torkas i provinsen Dong Nai, och som slutligen blir till den chokladkakan som heter Dong Nai 72 %.

MAROU - A day at the cacao farm in Ba Ria from Marou - Faiseurs de Chocolat on Vimeo.

Marou - Faiseurs de Chocolat : Presentation du projet "Centre de Fermentation au Vietnam" - English subtitles from Marou - Faiseurs de Chocolat on Vimeo.

 

Se den fina stop-motionfilmen om Marou, som också är gjord för hand, precis som chokladen

Marou - Faiseurs de Chocolat - "Story" Stop-motion Animation from Marou - Faiseurs de Chocolat on Vimeo.

 

Samuel och Vincent blev kära i Vietnam 

  

 

Marou _Tien Giang _International Chocolate Awards _choklad _Beriksson _web

 

Nu är alla Marous chokladkakor utom en prisbelönade

2013 Detta år vann Marou pris på Academy of Chocolate Awards för bästa nykomling. De vann även silver för Tien Giang och brons för Ben Tre (i kategorin best dark chocolate, bean to bar).  Samma år vann även deras special edition Tien Giang 80 % kakaohalt guld för bästa förpackning. 

Marou vann även pris på Great Taste Awards i England för samtliga choklader som då var släppta: Tien Giang 70 %, Lam Dong 74 %, Ba Ria 76 % och Ben Tre 78 % kakaohalt.

 

2014 vann resten av deras choklad och de senaste lanserade chokladerna priser. De vann pris på Great Taste Awards för chokladen Treasure Island 3/4 cacao samt Dong Nai 72 % kakaohalt.

De vann också guld för en ltd edition-choklad på 85 % kakaohalt på International Chocolate Awards i kategorin Best Bean to Bar mörk choklad. Det är chokladen som idag heter Heart of Darkness.

2015 vann Marou silver på International Chocolate Awards för chokladen Tien Giang 70 %.

 

Marou _kakao _Lam Dong _Vietnam _Beriksson _web

 

Vad är så speciellt med kakao från Vietnam?

Först och främst så finns det inte så mycket kakao i Vietnam, ca 0,1 % av världens kakao odlas i Vietnam. Och för det mesta så är det Trinitariobönor, så kallade "fine flavour cacao", eller högkvalitetskakao. Dessutom så är Vietnam känt för dess varierande landskap, med höga kullar och djupa dalar, vilket bidrar till att smaken från kakaon i de olika extremerna får en väldigt varierande smak från varandra. Något som Marou också utnyttjar då de rostar kakaobönorna. De kan då välja att rosta vissa bönor mer än andra, för att framhäva vissa smaker.

 

Sam _Vincent _Marou _Beriksson _web 

 

 Marou _Samuel _Vincent

 

Kvalitetstester

När kakaon är färdig för Marou, hör kakaobönderna av sig till Samuel och Vincent. De kommer då ut till kakaofarmerna, och bönderna har då valt ut påsar som håller Maroukvalitet. De sätter sig då gemensamt och luktar i påsarna samt testar ca 50 bönor från varje påse, för att se så att de är rätt fermenterade (jästa). När Marou har valt ut sina påsar med kakao, så betalar de ett premiumpris som ligger över marknadspris. Och de övriga påsar med kakao säljer bönderna till andra chokladproducenter.

 

Media

Vill du ladda ner bilder från Marou, klicka här. (har du önskemål eller frågor om Marou, mejla gärna markus(at)beriksson.net.

 

För mer information om varje produkt se butiken. 

 

Marou _lifestyle _Wall Paper _choklad _beantobar _distribution _Beriksson _web

 

Levaochbo -feb 2017-Marou -Mathez -Baladin -yuzu -Beriksson -web 

 

Recensioner och åsikter om Marous choklad i media: 

-Marou är uppdukat i bilagan Leva & Bo 11 februari 2017. (se bild ovan)

-Läs om Marou i den storartade lifestyletidningen Monocle, se uppslag här

-Se ett videoklipp på franska om Marou här.

-New York Times skriver om Marou som "The Best Chocolate You´ve never tasted, klicka här.
-Pressrelease för Dak Lak och Heart of darkness, klicka här.

-Wallpaper Magazine- August 2012 / http://www.wallpaper.com/handmade/2012

-AFAR (USA) - November/December 2012
-Elle (France) - December 2012
-Elle à Table 
-Vogue Paris - December 2012
-Madame Figaro - December 2012
-BBC Good Food - February 2013
-Japan Airlines Magazine - January 2013

-Plazas digitala tidning: http://plazamagazine.se/livsstil/2013-01-15/med-passion-for-choklad/
-Journal Chocolat i vårnumret 2013

-Tidningen Gourmet 2013

-Journal Chocolat i höstnumret 2013

-Tidningen till festivalerna Chokladfestivalen och Hem & Villa 2013

-Bloggen Katarina Skatt, läs här. 

-Chokladen befann sig i Moderådets trendutställning på Formex 2013, och chokladen finns även med i trendmaterialet som de säljer hösten 2013.

-Allt om Mat utnämnde Marou – Lam Dong till en av de 10 bästa chokladerna just nu – hösten 2014

-Chokladbloggen Good Chocolate Wanted skriver om Marou Tien Giang, läs mer här.

 

 

 

Marou _lifestyle _chokladkaka _uppskuren _vietnam _beantobar _distribution _Beriksson 10_web

 

Marou _lifestyle _chokladkaka _uppskuren _vietnam _beantobar _distribution _Beriksson 3_web

 

Kakaosmor _region _Marou _Beriksson _web

Marou utvinner inte bara sin egen kakaomassa ur kakaofrukterna utan även kakaosmör, vilket är ganska ovanligt i branschen. Det handlar självklart om att ta tillvara på alla resurserna från de fina kakaofrukterna.

 

Marou _kakaoblomma _choklad _Beriksson _web 

 

 

Vill du veta mer om Marou?

Läs mer om Marou på deras hemsida genom att klicka här.

 

Marou _presentation _choklad _vietnam _premium _beantobar _mork _choklad _kakao _distribution _Beriksson _web