Italiensk panettone och colomba i retroförpackning, Milano anno 1930

 G_Cova _panettone _affisch _italien _surdeg _Beriksson _distribution _web

 Året var 1930 och två välkända konditorer från Milano bestämde sig för att samarbeta och skapa en gemensam verksamhet på Viale Monza i Milano. Detta var en tid som vi blir vi påminda om när ser sepiafärgade foton på milanesiska män och kvinnor elegant klädda i det senaste modet i fina material, en tid som somliga kallar för ”la bella epoca”. De två konditorerna fick sällskap av ytterligare en herre och gemensamt introducerade de G. Covas panettone som snabbt blev känt i Milano för sin höga kvalitet men också för att man med innovation och nytänk moderniserat panettonen, ett traditionstyngt bakverk med en historia som sträcker sig ända tillbaka till romarriket.

  

G. Covas panettone kommer i en stilren retrodoftande förpackning som verkligen sticker ut och drar blicken till sig, både som en omisskänlig del i julens presentkorgar såväl som i egen majestät. Man gör också minipanettone förpackade i en låda med klassiska julmotiv som t.o.m. går att hänga i granen. Tradition och nytänk med kvalitet i fokus.

GCova -panettone -serverad -deli -Beriksson 2-web

 

Här kan du se var G. Cova finns att köpa

För att se var du kan köpa produkter från G. Cova, klicka här.

 

 

Påsksortiment

 

Columbina, ett mjukt sött surdegsbröd med citrus, sockerkristyr och mandel 

G .Cova _columbina _italienskt _bakverk _distribution _Beriksson

Stor columbina 1220 gram, av surdegsbröd, med kanderad apelsin, sockerkristyr som täcke och dekorerad med krispig mandel. 

 

G .cova _columbina _bakverk _easter _italienskt _distribution _Beriksson'

Liten columbina (asken till höger). En påsk och vårkaka med apelsinskal, sockerkristyr och mandel.  

 

 

 

 


G.Cova -Ofella -surdeg -Milano -Beriksson -web 

  

Nyhet

Den senaste nyheten från G. Cova är deras Ofella, som liknar en pandoro men som innehåller hackade hasselnötter. Man strör också lite florsocker över kakan innan man äter den.

 

GCova -Ofella -panettone -open -Milano -Beriksson -web

  

 

 

GCova -panettone -handpackad -Milano -deli -Beriksson -web

G.Cova _panettone _italienskt _bakverk _distribution _Beriksson _web

 

Panettone Classico av den ursprungliga vikten 1122 gram, precis som förr i tiden. 

Njut gärna av panettone till ett glas mousserande italienskt vin (prosecco) eller en kopp kaffe. 

 

G.Cova _panettone _bakverk _italienskt _retro _design _distribution _web

Panettoncini, det vill säga panettone i miniformat och du kan välja mellan Classico eller med små chokladbitar (100 gram)

 

Färgerna , smakerna och minnena, i det förflutna och nutida är i centrum för G. Covas bakverk vars långa erfarenhet och ständiga passion gör att varje panettonekaka blir ett unikt mästerverk.

 G.Cova _panettone _italienskt _bakverk _surdeg _distribution _Beriksson _web

G. Cova erbjuer även minipanettone i Classico-variant som vackra julgransdekorationer (50 gram).

Vad är panettone? 

Panettone är ett populärt bakverk och en av de kulinariska symbolerna för Milano i norra Italien. Det äts framförallt till jul och nyår. Den klassiska panettonen innehåller apelsin, citronskal och russin samt består av jäst, vatten, mjöl, smör och ägg. Panettone serveras vanligen med söta viner som Asti, eller spumante, mousserande italienskt vin. Kring jul är det också populärt att servera en bit panettone tillsammans med en rykande kopp varm choklad. Panettonen är härligt mjuk och otroligt aromatisk eftersom den oftast läggs in i likörer. En självklarhet i de italofila hushållen till jul.

G. Covas bagare gör varje panettone under 72 timmar genom en gammal och naturlig metod. Panettonen bearbetas långsamt och får vila i perioder för att få den mest mjuka konsistensen och för att få så mycket smak som möjligt.

 

G.Cova -panettone -classico -surdeg -Milano -Beriksson -web 

Panettone classico finns att välja på inpackad i pappersförpackning eller i kartong.

 

Vad innehåller G. Covas panettone?

Classico: G. Covas smakrika panettone Classico innehåller vetemjöl, sultanrussin, färska ägg, smör, socker, kanderade apelsinskal (apelsinskal, glukos-fruktossirap, socker, surhetsreglerande: citronsyra). Mjölk, färsk äggula, naturlig jäst (vete och vatten), emulgeringsmedel: E 471, glukossirap, smakämnen, kakaosmör, salt. Den kan innehålla spår av nötter och soja.

Cioccolato: G. Covas fylliga chokladpanettone innehåller  vetemjöl, chokladbitar 15 % (kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: solroslecitin), färska ägg, socker, smör, mjölk, färsk äggula, naturlig jäst (vete och vatten), emulgeringsmedel: E 471, glukossirap, smakämnen, salt. Kan innehålla spår av nötter och soja.

 

GCova -Pandoro -Milano -deli -Beriksson -web 

 

G.Cova -pandoro -surdeg -Milano -Beriksson -web

 

G.Cova erbjuder även pandoro, som är likt panettone men det innehåller inte russin eller citrus.

 

Smakrik Italiensk pandorokaka av surdeg

Ingredienser: vetemjöl(gluten), färska ägg, socker, smör (mjölk), mjölk, naturlig jäst (vete och vatten), emulgeringsmedel: E 471, glukossirap, smakämnen, kakaosmör, salt. Ingredienser i sockerpåsen: socker, vetestärkelse, smaker. Innehåller gluten, ägg och mjölk. Kan innehålla spår av nötter och soja. 

 

GCova -Pandoro -serverat -deli -Beriksson -web

 

 

  

 

 

 

Här kan du se en video om G. Cova, klicka här. 

 

 

 

 

Läs om G. Cova i media, längst ner på sidan.

Klicka här för att ladda ner bilder från G.Cova. 

 

Här kan du läsa om G. Cova i media:

Bloggen kvinna med smak, klicka här.

 

GCova -panettone -handpackad -Milano -deli -Beriksson -web