Choklad- och lakritsprovningar med goda drycker i trevlig miljö

 Choklad _Beriksson _kakao _chokladdistribution _delikatesser _gourmet _distribution _web

    

Provningar på chokladfestivalerna i Göteborg och Stockholm

Vi kommer hålla provningar till bra priser under chokladfestivalerna under hösten 2016.

Våra tre teman under hösten 2016 är:

 
Naive _Lifestyle _Karl Johansvamp _ekologisk _choklad _Beriksson -web
 
Naive – Chokladalkemi med fokus på kvalitet och lokala smaktraditioner
Chocolate Naive är chokladalkemisterna som på egen hand satt Litauen på chokladvärldskartan. Med rötterna i den nordeuropeiska myllan har man skapat prisbelönta chokladkakor med både välbekanta och nyskapande smakkombinationer. I den här provningen får vi bl.a. möta en biodlare som jobbar dagtid som astronom, lära oss om baltiska höstfestivaler och tar reda på vad som händer när ölbryggare och chokladmakare möts – allt medan vi provar några av Chocolate Naives mest förföriska chokladskapelser. Läs mer om Naive här. Lär dig mer om choklad på chokopedia.se.
  
 
 
Naive _chokladkakor _Beriksson -web 
 
Mörkare mjölkchoklad
Medan den mörka hantverkschokladens segertåg har gått genom landet sedan mitten av 2000-talet har dess mjölkberikade släkting närmast fått stå i skamvrån. Men mjölkchoklad behöver ju faktiskt inte betyda översötad industrichoklad gjord på så lite kakao som möjligt. I den här provningen testar vi mjölkchoklader med höga kakaohalter som har både karaktär och smakrikedom, skapade av några av världens ledande chokladmakare.Under provningen får du exempelvis provsmaka choklad från Omnom och Gardini. Provningen leds av Berikssons Master Taster Fredrik Sahlsten Glimmevi. Lär dig mer om choklad på chokopedia.se.
  
  
    
Te _kaffechoklad _Omnom _coffee _Beschle _Matcha _ekologiskt _Beriksson 6-web
   
Smaker utan gränser – nya horisonter
En av våra mest populära provningar där vi lyfter fram pionjärerna som vågar tänka utanför lådan och skapa chokladkreationer som andra knappt vågat fantisera om. Berikssons Master Taster Fredrik Sahlsten Glimmevi guidar dig genom en spännande chokladvärld fylld med nyskapande smaker av blommor, teer, kryddor, frukt och en hel del överraskningar – bara fantasin sätter gränserna. Under provningen får du exempelvis provsmaka choklad från Omnom, Gardini, Naive, Rococo och Beschle. Lär dig mer om choklad på chokopedia.se.
   
  
Provningarna kommer att hållas på
Bak & Chokladfestivalen i Stockholm 6-9 Oktober, boka dina provningar här.
Chokladkalaset (10 års jubileum) 14-16 Oktober, boka dina provningar här.

 

 

Provningar i Göteborg?  

I butiken Belgiska Pralinboden

Vår Master Taster Fredrik Sahlsten Glimmevi håller löpande provningar på Belgiska Pralinboden. Hör av dig till butiken för mer info om kommande provning, klicka här.

 

Med chokladgänget på Njuut

Vår Master Taster Fredrik Sahlsten Glimmevi håller löpande provningar på Njuut. Hör av dig till de för mer info om kommande provning, klicka här.

 

Om våra provningar

Beriksson erbjuder specialanpassade provningar för dig och ditt sällskap men vi har även inbokade provningar runtom i Sverige som du kan anmäla dig till. Under de gemytliga provningarna får ni smaka ett brett och spännande utbud av choklad eller lakrits från vårt sortiment. Exempel på choklad som serveras på provningarna är de prisbelönade Marou faiseurs de chocolat,  Beschle chocolatier, Gardini, Omnom och Rococo. Dessutom erbjuder vi choklad från Litauens Naive, Amazonas i form av Kallar, världens bästa gianduja-nötchoklad från mästaren Guido Castagna. 

Provning _whisky _liten

Under lakritsprovningarna får ni prova ekologisk lakrits från Kalabrien som rankas som den bästa i världen på grund av den välbalanserade smaken. Ni får då smaka lakrits från 1886, Tradizione di famiglia, Tufty och Glycyrhiza Glabra. Ni har även möjlighet att avsmaka dem till goda drycker av olika typer. Vi erbjuder provningar med såväl whisky, öl och rom som vi får hjälp av dryckeskonnesören Jerry Lindahl eller Cognac och Calvadosexperten Fredrik Sahlsten. Vi har även samarbeten med Mats Sköld från Chokladakademin och Lotta som är duktig på lakrits.

Chokladprovning _beriksson _choklad _kakao _distribution _web

 

Under provningarna kan ni exempelvis få njutningstips, information och kuriosa kring hur dessa produkter odlas, skördas, hur ursprung och floran i området påverkar produkterna och hur dessa läckerheter påverkar din hälsa. Förutom detta får du ju även träffa andra trevliga människor som också älskar det goda livet.

Våra provningar brukar vi hålla i stora sociala sammanhang på atmosfärstarka platser såsom Thorskogs slott, Mornington hotel, Albert Hotell, Elite Plaza Hotel.

Vi erbjuder provningar på flera platser runt om i Sverige genom våra samarbeten med duktiga provare. Vi har samarbeten med:

Jerry Lindahl, Stockholm som är dryckesskribent och håller provningar runtom i Sverige.

Mats Sköld, Stockholm arbetar för chokladakademin. Klicka här för att läsa mer om Mats.

Fredrik Sahlsten, Göteborg med omnejd, tycker om att prova de flesta drycker till choklad men har en fäbless för Calvados och Cognac. Klicka här för att läsa mer om Fredrik.   

 

Kontakta oss för mer information eller förslag på provning.

info(at)beriksson.se

+46520-82007

Provningstallrik _liten 

 

Chokladprovning _choklad _Beantobar _premium _Beriksson 3_web